Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Top 10 cele mai bune filme de Christopher Nolan

Top 10 cele mai bune filme de Christopher Nolan

Un articol de: Beatris Ionita - 30 Iul 2020, 18:38
Top 10 cele mai bune filme de Christopher Nolan Eveniment

Christopher Nolan este unul dintre cei mai buni regizori de la Hollywood al zilelor noastre, înarmat cu curajul de a pune în scenă chiar și cele mai riscante idei, ceea ce i-a adus o carieră remarcabilă. 

Producătorul în vârstă de 50 de ani a fost întotdeauna pasionat de filme. La 7 ani, Nolan a început să facă scurtmetraje cu camera de filmat a tatălui său. A început cu filme simple, pavându-și drumul până la primul său blockbuster, însă de-a lungul timpului a menținut structura narativă interesantă, poveștile incredibil de complexe, dar cu mize înalte și un accent intens pe trăirile personajelor. El exploarat toate temele în filmele lui, de la cele mai complexe emoții umane pricinuite de moartea cuiva drag, până la adaptarea benzilor desenate pentru marele ecran și la tragedia războiului. 

 

 

Top 10 cele mai bune filme de Christopher Nolan

 

Prestigiul

 

Un thriller despre lumea magicienilor, plin de iluzii, care este el însăși un truc de magie.  Povestea este construită în jurul a doi tineri magicieni ai epocii victoriene, care devin rivali și care încearcă din răsputeri să se saboteze unul pe altul, aflându-și secrete din spatele magiilor.

 

Trailer Prestige

Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

 

Memento

 

Pelicula care a schimbat viziunea cinematografică pentru totdeauna, profitând de fiecare aspect al lumii într-un fel nemaintâlnit. Memento este un film straniu care te face să îți pui la îndoială propriile amintiri.  Acesta începe cu finalul și se sfârșește aproape de început, într-o cronologie inversă, în timp ce două povești paralele se intersectează și care alcătuiesc un puzzle care scoate la iveală secrete nebănuite. Acțiunea prezintă un bărbat care nu-și poate aminti evenimentele recente, dar vrea să răzbune moartea soției lui, fiind forțat să se folosească de tatuaje și notițe pentru a ajunge la criminal.

 

Memento -Trailer

 

 

Urmăritorul

 

Deși apărut în 1998, filmul pare desprins ditr-o altă epocă datorită faptului că este alb-negru și filmat cu o cameră mobilă. Înregistrările din care este compus acesta au fost filmate în bucăți de câte un sfert de oră pe parcursul unui an de zile.

Prezintă povestea unui singuratic, care pentru a găsi subiecte pentru viitoarea lui arte începe să urmărească oameni prin Londra, doar ca isi incalca regula de a nu urmari niciodata aceeași persoana de doua ori. Lucrurile iau o intorsatura ciudată, iar protagonistul va afla ca nimic nu este ceea ce pare. 

 

Trailer Following - Urmăritorul

 

 

Batman - Începuturi

 

Urmărește povestea originală a supereroului Batman, cu o abordare mai umană. Simțindu-se vinovat că nu și-a putut salva părinții uciși pe vremea când el era doar un copil, Bruce Wayne este prins între dorinta de razbunare si nevoia de a onora mostenirea altruista lăsată de ei. El descopera ca este tinta tuturor eforturilor Ligii Umbrelo, un grup distrugator condus de catre misteriosul Ra’s al Ghul.

 

Batman Begins - Trailer

 

 

Cavalerul Întunecat

 

Cu ajutorul aliaților lui, Locotenentul Jim Gordon și al procurorului Harvey Dent, Batman ține sub control infracționalitatea din Gotham City. Însă un tânăr criminal numit Joker aruncă brusc orașul în haos, ceea ce îl pune în dificultate pe erou. 

 

Trailler The Dark Knight

 

Cavalerul Întunecat se întoarce

 

Este cel de-a treia parte a trilogiei Batman. Acțiunea îi aduce împreună pe locotenentului Jim Gordon și pe procurorul districtual, care luptă alături de Batman împotriva crimei organizate din Gotham City. Eforturile celor trei sunt sabotate de un geniu al răului, Joker, care aruncă orașul în anarhie,forțându-l pe Cavalerul negru să scoată la iveală lautura de răzbunător.

 

Trailer Dark Knight Rises

 

 

Interstellar

 

Este renumit pentru scenele captivante filmate în spațiul cosmic. Pentru a salva omenirea, un grup de exploratori călătoresc către celălalt capăt al galaxiei, găsind o nouă casă.

 

Trailer Interstellar

 

 

Începutul

 

Conceptul dintre vis și realitate este exploatat într-un mod foarte original în acest film, pentru a crea paradoxuri. 

Leonardo Di Caprio intră în pielea unui hoț de informații și secrete din subconștientul oamenilor în timp ce aceștia visează. Abilitatea personajului, extrem de prețioasă îl pune însă în dificultate și îl aduce în situația de a face exact opusul tehnicii lui, adică implantarea lor în mintea cuiva.

 

Inception Trailer

 

Insomnia

 

Unul dintre cele mai răsunătoare filme detective din toate timpurile. Polițistul interpretat de Al Pacino, bântuit de propriul trecut, plecă într-un sat din Alaska,  pentru a investiga uciderea unei adolescente. Acesta este forțat într-un joc psihologic de către suspectul primar, iar evenimentele scapă de sub control, în timp ce detectivul își pune la îndoială propria judecată.

 

Insomnia - Trailer

 

 

Dunkirk

 

O ecranizare fantastică, care spune povestea mai mult prin imagini decât prin vorbe. Extrem de original și plin de suspans, prezintă povestea soldaților britanici de pe plaja franceză Dunkir, înconjurați de inamici și care trebuie să facă faţă unui asalt aproape imposibil de realizat.

 

Dunkirk - Trailer

Citeşte mai multe despre:   Cristopher Nolan