Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cimpanzeii folosesc cel puţin 66 de gesturi distincte în comunicare

Cimpanzeii folosesc cel puţin 66 de gesturi distincte în comunicare

Un articol de: - 06 Mai 2011, 22:52
Cimpanzeii folosesc cel puţin 66 de gesturi distincte în comunicare Foto: thegloss.com Eveniment
Cimpanzeii sălbatici folosesc cel puţin 66 de gesturi distincte în a comunica unii cu alţii, şi nu 30 cum s-a crezut până acum, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Saint Andrews din Scoţia.

Studiile anterioare au arătat că există doar 30 de gesturi distincte caracteristice pentru comunicarea cimpanzeilor, însă acestea fuseseră realizate pe subiecţi care trăiau în captivitate şi nu pe comunităţi aflate în sălbăticie.

Coordonatorul studiului, dr. Catherine Hobaiter şi echipa acesteia, au petrecut doi ani analizând 120 de ore de filmări care surprindeau interacţiunea dintre cimpanzeii aflaţi în rezervaţia Budongo din Uganda.

În urma analizei, cercetătorii au stabilit că „repertoriul” cimpanzeilor conţine mai multe gesturi decât cele studiate anterior.

„Noi credem că oamenii nu au văzut decât fragmente din aceste (comportamente), pentru că atunci când studiezi animalele în captivitate nu le observi comportamentul în totalitate”, a declarat doctorul Hobaiter.

Studiul arată că există un sistem de comunicare comun dincolo de specii, care se opune ideii că gesturile depind de fiecare grup în parte. Potrivit studiului, există o suprapunere importantă între gesturile făcute de gorile și semnalele emise de urangutani.