Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cîmpeanu: Aproape 3.000 de cadre didactice universitare vor părăsi sistemul pentru că nu au titlu de doctor

Cîmpeanu: Aproape 3.000 de cadre didactice universitare vor părăsi sistemul pentru că nu au titlu de doctor

Un articol de: - 28 Sep 2015, 14:25
Cîmpeanu: Aproape 3.000 de cadre didactice universitare vor părăsi sistemul pentru că nu au titlu de doctor Foto: B1 TV Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, de la la 1 octombrie, aproape 3.000 de profesori din învățământul superior vor fi obligați să părăsească sistemul pentru că nu au obținut titlul de doctor, informează Agerpres.

Ministrul a mai afirmat că la începutul lui 2010 existau 66% cadre didactice cu titlul de doctor, iar la începutul acestui an erau 80% de profesori titulari cu acest titlu și 4.500 fără.

”Conform legii, în data de 30 septembrie, din păcate, aceia dintre cei care compun acest grup de 4.500 de colegi care nu au reușit să susțină tezele de doctorat în intervalul ianuarie-septembrie 2015, vor fi nevoiți, conform legii, care nu este întotdeauna în coerență cu dorința de dezvoltare și uneori nici cu logica, să părăsească sistemul. Și este vorba despre aproape 3.000 de colegi”, a declarat Ministrul Educației.

Cîmpeanu a mai declarat că se remarcă deja o scădere a numărului de cadre didactice tinere din universități, de la 30% la nivel național în 2010, la 17% la începutul anului 2015.

În acest context, ”ieșirea din sistem a acestor tineri colegi fără titlu de doctor va afecta și mai mult proporția cadrelor didactice tinere ce activează în învățământul superior și asta, în ultimă instanță, dacă nu găsim soluții, și nu este ușor de găsit, va afecta dezvoltarea în ansamblu a învățământului superior din România”, a mai afirmat Cîmpeanu.

”Dar, începând cu ziua de 1 octombrie ne putem mândri cu un procent de 100% cadre didactice titulare cu titlu de doctor, pentru că toți cei care nu vor avea acest titlu vor părăsi sistemul. Dar oare la ce ne va folosi că avem 100% cadre didactice care dețin titlu de doctor”, a conchis Ministrul Educației.

Citeşte mai multe despre:   universitati,   profesori,   ministrul educatiei