Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cinci ani de la ACCIDENTUL din Munții Apuseni, unde au murit pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion: MOMENTE EMOȚIONANTE la locul TRAGEDIEI (VIDEO)

Cinci ani de la ACCIDENTUL din Munții Apuseni, unde au murit pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion: MOMENTE EMOȚIONANTE la locul TRAGEDIEI (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 20 Ian 2019, 15:45
Cinci ani de la ACCIDENTUL din Munții Apuseni, unde au murit pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion: MOMENTE EMOȚIONANTE la locul TRAGEDIEI (VIDEO) Foto: monitorulab.ro Eveniment

Momente emoţionante pentru Romaniţa Iovan. Se împlinesc cinci ani de când fostul ei soţ, pilotul Adrian Iovan, a murit după ce s-a prăbuşit cu avionul în Munţii Apuseni. Creatoarea de modă s-a reîntors în Apuseni pentru comemorarea fostului soţ, informează B1 TV.

Romaniţa Iovan a fost în Munții Apuseni, unde a avut loc un parastas în memoria celor două persoane decedate în 20 ianuarie 2014, pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion. Din cauza zăpezii nu a putut ajunge la locul unde fostul pilot s-a prăbuşit, la altitudinea de peste 1.400 de metri.

În zona respectivă, localnicii din localităţile Zânzeşti şi Giurgiuţ au ridicat un altar de lemn şi o cruce mare. În fiecare an, în preajma zilei de 20 ianuarie aici sunt organizate slujbe de pomenire în memoria celor două victime ale tragediei aviatice.

În altarul numit "Lumea văzută din cer" este inclusă şi troiţă ridicată în memoria lui Iovan şi a studentei rezidente Aura Ion, chiar a doua zi după accident. Tot aici este şi o machetă a unui avion BN 2, model pe care l-a pilotat Adrian Iovan în ziua accidentului, macheta despre care Romaniţa a spus că a fost realizată de Albert pentru tatăl său.

Romaniţa Iovan a fost foarte afectată de pierderea fostului soț a fost şi a recunoscut că decesul lui Adrian Iovan a fost cel mai dureros moment din viaţa ei.

Pe 20 ianuarie 2014, un avion de mici dimensiuni care avea la bord un echipaj medical s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, la limita dintre judeţele Alba şi Cluj, la o altitudine de peste 1.400 de metri. Echipa medicală mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

În accident, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Adrian Iovan a murit la scurt timp de la impact, iar tânăra Aura Ion, studentă la Medicină, a murit îngheţată după ce echipele medicale nu au reuşit ore întregi să găsească epava avionului.

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   muntii apuseni,   Adrian Iovan,   Aura Ion,   Romanita Iovan