Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cinci cutremure s-au produs în România în doar câteva ore: Cel mai puternic seism a avut 4,2 magnitudine

Cinci cutremure s-au produs în România în doar câteva ore: Cel mai puternic seism a avut 4,2 magnitudine

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Oct 2020, 08:20
Cinci cutremure s-au produs în România în doar câteva ore: Cel mai puternic seism a avut 4,2 magnitudine Foto: pixabay.com Eveniment

Un cutremur de magnitudine 4,2 s-a produs în noaptea de joi spre vineri în județul Vaslui. Seismul face parte dintr-o serie de cinci cutremure care au avut loc în România în decurs de doar câteva ore.

 

Cutremur de 4,2 magnitudine în județul Vaslui 

 

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul de 4,2 s-a produs la ora 00.39, la o adâncime de 8 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km S de Iasi, 46km NE de Bacau, 111km V de Chisinau, 156km N de Galati, 167km V de Tiraspol, 174km N de Braila, 189km NE de Brasov, 201km SE de Chernivtsi, 232km NE de Ploiesti, 255km V de Odessa.

 

Cinci cutremure în România, în decurs de doar câteva ore 

 

Alte patru cutremure au avut loc în România în seara zilei de joi și în primele minute de după miezul nopții.

Primul seism, de magnitudine 3, s-a produs la ora 20.37, în județul Buzău, zona Vrancea, iar epicentrul său a fost localizat la o adâncime de 114 kilometri.LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

În timpul serii au avut loc și alte mișcări teelurice, toate în județul Vaslui.

Astfel, la ora 22.00, s-a produs un cutremur de 2,9 magnistudine, la o adâncime de 6 kilometri. 14  minute mai târziu, un nou seism a avut loc în Vaslui. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, acesta a avut magnitudinea de 2,1 și a avut loc tot la 6 kilometri adâncime.

Ultimul cutremur din această serie a fost înregistrat la ora 00.43, a avut magnitudinea 2,6 și s-a produs la o adâncime de 5 kilometri.

Astfel, de la începutul lunii octombrie, în România au fost înregstrate 30 de cutremure.

Cea mai semnificativă magnitudine, 4 pe scara Richter, a fost înregistrată în cazul unui cutremur produs pe 10 octombrie, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, Prahova, și în cazul altuia care a avut loc pe 23 octombrie, în județul Buzău, zona seismică Vrancea.

Cel mai puternic seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Citeşte mai multe despre:   Vaslui,   zona Vrancea