Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cinci intervenții pentru alungarea urșilor din județul Harghita. Un urs a fost filmat și în Bușteni

Cinci intervenții pentru alungarea urșilor din județul Harghita. Un urs a fost filmat și în Bușteni

Un articol de: Beatris Ionita - 17 Mai 2021, 11:06
Cinci intervenții pentru alungarea urșilor din județul Harghita. Un urs a fost filmat și în Bușteni foto: jurnalul.ro Eveniment

Prezența urșilor a ținut autoritățile pe jar la sfârșitul săptămânii trecute. Jandarmii au fost alertați, prin apel la 112, de apariția cinci animale în Harghita. Acești au intervenit pentru îndepărtarea urşlori din oraşele Băile Tuşnad şi Topliţa.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, primele două apeluri au fost făcute sâmbătă şi anunţau prezenţa a câte unui urs, pe o stradă din municipiul Topliţa şi la Monumentul Topliţa-Secu.

"Dacă în primul caz patrula de ordine publică, formată din jandarm şi poliţist a trebuit să intervină pentru îndepărtarea ursului, în cel de-al doilea caz, jandarmii din cadrul Detaşamentului 5 Jandarmi Topliţa nu au mai găsit ursul la locul indicat şi nici în imediata apropiere", precizează IJJ, citat de agerpres.

Duminică au fost semnați separat doi urși, în localitatea Băile Tuşnad, ei fiind îndepărtaţi în zona împădurită.

"Primul apel a fost primit la ora 21,00, un bărbat semnalându-ne prezenţa unui urs pe Aleea Sfânta Ana, din Băile Tuşnad. Patrula de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad a trecut la îndepărtarea acestuia în pădure. Al doilea apel a fost făcut la ora 21,43, un alt bărbat semnalând prezenţa a doi urşi pe strada Gării. Patrula din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a găsit urşii acolo unde le fusese semnalată prezenţa şi a trecut la îndepărtarea animalelor sălbatice înspre zona împădurită", se mai arată în informarea IJJ Harghita.

Ultimul apel a fost primit tot din partea unui bărbat, luni dimineaţă, şi semnala prezenţa unui urs pe peronul gării CFR din Băile Tuşnad.

La faţa locului au intervenit jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, ursul fiind îndepărtat înspre pădure.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu.

Autoritățile atrag atenția că animalele sălbatice sunt periculoase și este interzisă apropierea de ele, hrănirea, fotografierea  și filmarea.

 

Urs semnalat și în stațiunea Bușteni

 

Un alt urs a fost văzut  în centrul staţiunii Buşteni, plimbându-se prin oraş. Un şofer l-a filmat pentru că s-a trezit cu el în faţa maşinii, în timp ce se afla la volan.

Ursul a traversat strada, apoi a luat-o la fugă pe trotuar. La doar câţiva metri distanţă, o femeie aştepta într-o staţie de autobuz. Șoferul a reuşit s-o atenţioneze pe femeie, iar ursul s-a oprit speriat de claxoanele disperate ale omului, potrivit antena3.ro.

Citeşte mai multe despre:   intervenție alungare urs,   Busteni,   județul harghita