Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cinci medalii pentru România, dintre care două de aur, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Cinci medalii pentru România, dintre care două de aur, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Un articol de: - 05 Aug 2013, 19:57
Cinci medalii pentru România, dintre care două de aur, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică Eveniment
Elevii români au câştigat cinci medalii - două de aur, două de argint şi una de bronz - la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, acesta fiind cel mai bun rezultat al României în istoria participării la competiţie, informează Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost obţinute de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs, potrivit sursei citate.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a, Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Cătălinei Miriţescu (clasa a XI-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La competiţie au participat peste 100 de concurenţi din 20 de ţări. Ediţia de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de România, la Suceava.