Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cine e Daniel Drăghici, polițistul reținut în cazul morții bărbatului din Pitești: Agentul ar fi furat din banii unui bătrân înşelat

Cine e Daniel Drăghici, polițistul reținut în cazul morții bărbatului din Pitești: Agentul ar fi furat din banii unui bătrân înşelat

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Apr 2021, 16:35
Cine e Daniel Drăghici, polițistul reținut în cazul morții bărbatului din Pitești: Agentul ar fi furat din banii unui bătrân înşelat Foto: sursata.ro Eveniment

Daniel Drăghici, poliţistul de 21 de ani reţinut în cazul bărbatului din Piteşti, decedat după o intervenție brutală a agenților, a fost de mai multe ori cercetat până acum.

 

Cine e polițistul Daniel Drăghici, arestat în cazul morții bărbatului din Pitești

 

În mai 2018, Daniel Drăghici, atunci elev la Şcoala de Poliţie din Câmpina, a fost lăudat de Poliţia Română pentru că a prins în flagrant un escroc în timp ce înşela un bătrân prin metoda ”Accidentul”. Ulterior însă, tânărul a devenit principalul suspect în ancheta ce viza dispariţia unei sume din banii plătiţi de victimă, informează Adevărul. L-au dat de gol achiziţiile scumpe făcute la câteva zile după flagrant.

Drăghici a fost lăudat că datorită lui 21.800 de lei au ajuns înapoi la păgubit. Numai că victima le-a declarat anchetatorilor că în plic erau, în fapt, 30.000 de lei.

Bătrânul chiar a făcut plângere pentru furt împotriva lui Daniel Drăghici, plângerea fiind înregistrată la Parchetul Judecătoriei Piteşti. După doi ani însă, în decembrie 2020, plângerea a fost clasată de către procurori pe motiv că nu au existat probe.

În toamna lui 2018, Daniel Drăghici a ajuns la Poliţia Ţăndărei, unde a comis mai multe nereguli. El a amendat de două ori un jandarm aflat în misiune, motiv pentru care a fost sancţionat cu tăierea a 20% din salariu. Tânărul a contestat decizia în instanță, dar nu a avut câștig de cauză.

În vara lui 2020, Drăgici a fost mutat la Secţia 4 Poliţie Piteşti. 

 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Pitești: Polițiști acuzați de moartea unui bărbat de 63 de ani

 

Acum, Daniel Drăgici e reținut, alături de un alt agent, sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte. El e vizat în acheta deschisă după ce un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit în urma unei intervenții brutale a agenților. 

Bărbatul a avut o moarte violentă, decesul său survenind din cauza asfixiei mecanice, după cum a declarat medicul legist.

„Moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”, a explicat medicul șef legist din Argeș, Dan Manu.

Procurorul care face ancheta în acest caz a anunțat că încadrarea penală a fost schimbată din ucidere din culpă în lovituri cauzatoare de moarte.