Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cine era Alexandru Crivăț, sportivul sfâșiat de urs la Azuga

Cine era Alexandru Crivăț, sportivul sfâșiat de urs la Azuga

Un articol de: Beatris Ionita - 14 Apr 2021, 17:32
Cine era Alexandru Crivăț, sportivul sfâșiat de urs la Azuga Sursa Foto: Click Eveniment

Alexandru Crivăț a avut parte de un sfârșit cumplit. Sportivul în vârstă de 39 de ani a fost găsit mort de salvamontiștii prahoveni la 6 km de stațiunea Azuga. El ieșise la alergare, în zona monatnă, când un urs i-a ieșit în cale. Din păcate, Crivăț nu a avut nicio șanșă în fața fiarei. 

Salvamontiștii i-au descoperit cadavrul la două zile de la momentul în care familia i-a anunțat dispariția, în zona Limbăşelu, în apropierea bârlogului unui urs.

Cel mai probabil, animalul sălbatic l-a atacat în timp ce alerga, iar rănile suferite, vizibile pe corpul maratonistului, i-au fost fatale. Tânărul avea telefonul la el și ar fi putut să sune la 112 în caz de nevoie. Faptul că nu a sunat arată că atacul a fost rapid și nu i-a oferit timp de reacție. Salvatorii spun că sportivul ar fi încercat să se apere, dar nu a reușit.

“Pe un fir de vale, am găsit nişte urme care duceau către un bârlog de urs. Erau urmele făcute de către o singură persoană. Se perinda în jurul urmelor de urs, iar după aceea, se vedea că urmele au început să fugă. Adică erau urme de om care fugea. Paşii foarte mari, urmele de urs în spatele lui. Şi la capătul urmelor, din păcate, am găsit persoană decedată", a declarat Andrei Mărgărit,  de la Salvamont Prahova.

 

Cine a fost Alexandru Crivăț, maratonistul care a sfâșit în ghearele ursului

 

Alexandru Cornel Crivăț era un cunoscător al muntelui și iubitor de animale sălbatice și obișnuia chiar să ducă hrană pentru urși și căprioare. În plus, se ştie că Alexandru era un căutător de coarne de cerb şi îi plăcea să se afunde mult în pădure, prin văi greu accesibile chiar şi pentru un sportiv.
Apropiații povestesc că bătea pădurile de la 10 ani și că era în stare să alerge chiar și zeci de kilometri și să ajungă rapid chiar şi până la Predeal, unde obişnuia să coboare pe pârtie.Totodată, era un atlet experimentat, care a participat la maratoane pe munte.  

Citeşte mai multe despre:   sportiv,   deces,   atac urs