Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cine este generalul care va avea onoarea să conducă parada militară de Centenarul Marii Unirii: Bunicul şi tatăl său au luptat în cele două Războaie Mondiale

Cine este generalul care va avea onoarea să conducă parada militară de Centenarul Marii Unirii: Bunicul şi tatăl său au luptat în cele două Războaie Mondiale

Un articol de: B1.ro - 24 Noi 2018, 10:57
Cine este generalul care va avea onoarea să conducă parada militară de Centenarul Marii Unirii: Bunicul şi tatăl său au luptat în cele două Războaie Mondiale Eveniment

General-locotenentul Adrian Tonea a primit onoarea de a conduce parada de 1 decembrie din acest an când se sărbătoreşte şi Centenarul Marii Uniri. Acesta provine dintr-o familie care a fost dedicată cu totul Armatei Române. Tatăl său a lupta în Al Doilea Război Mondial, în timp ce bunicul său, acum 100 de ani, lupta în Primul Război Mondial.

Adrian Tonea are o carieră militară de excepţie, ocupând numeroase funcţii importante pe linie de comandă atât în ţară cât şi în teatrele de operaţii.

Acesta a absolvit Universitatea Naţională de Apărare din Bucureşti, iar din 2011 a preluat funcţia de comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor”, de la Focşani.

În 2012, a executat, împreună cu militari din marea unitate pe care o conducea, o misiune extrem de dificilă în teatrul de operaţii din Afganistan. Astfel, timp de 8 luni, a fost comandantul contingentului naţional şi locţiitorul pentru operaţii NATO al comandantului Forţei Întrunite din Provincia Zabul.  

În 2014, a preluat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” de la Cluj-Napoca, iar, în ianuarie 2015, a fost numit locţiitor al şefului Statului Major al Apărării, a doua funcţie în ierarhia Armatei României.