Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cine este George Simion, liderul unioniștilor: În 2009 a aprins lumânări de doliu în fața casei lui Ion Iliescu, iar în 2010 a aruncat cu bani în fostul președinte

Cine este George Simion, liderul unioniștilor: În 2009 a aprins lumânări de doliu în fața casei lui Ion Iliescu, iar în 2010 a aruncat cu bani în fostul președinte

Un articol de: - 23 Oct 2016, 19:36
Cine este George Simion, liderul unioniștilor: În 2009 a aprins lumânări de doliu în fața casei lui Ion Iliescu, iar în 2010 a aruncat cu bani în fostul președinte Eveniment

George Simion este numele care s-a auzit pe toate televizoarele și în toată presa în acest weekend ca urmare a evenimentelor din Capitală cu marșul platformei unioniste Acțiunea 2012 pentru unirea Basarabiei cu România.

Acesta a fost luat pe sus de jandarmi în timpul marșului de sâmbătă și dus la secția de poliția, unde a fost amendat. Ulterior, acesta a revenit în Piața Universității unde a stat alături de protestari peste noapte, dormind în corturi, iar duminică a făcut un tur de forță pe la toate partidele politice pentru a își prezenta doleanțele.
Însă, pe lângă evenimentele din weekend, puține lucruri se știu în societate despre acest bărbat. George Simion are 30 de ani și a devenit cunoscut în fruntea grupării "Noii Golani", organizație care se dorea a fi continuatoarea curentului civic studențesc din Piața Universității anului 1990, scrie mediafax.ro.

Tot Simion este cel care, potrivit presei sportive, a impus în mediul suporterilor de fotbal brandul "Basarabia Pământ Românesc".

Primul gest care l-a adus în atenția publică pe Simion a avut loc în 2009 când a fost ridicat de jandarmi pentru "deranjarea ordinii publice" după ce a aprins lumănări în semn de doliu în fața casei lui Ion Iliescu.

Un an mai târziu, a recidivat și a aruncat cu bani înspre fostul președinte la o lansare de carte la Romexpo, în semn de protest față de faptul că acesta lansa o carte despre istoria comunismului din România. Și atunci, a fost evacuat în forță de forțele de ordine, fiind practic aproape dezbrăcat de tricou și întins pe ciment, în timp ce țipa că poliția îl apără pe "criminalul Iliescu".

În 2011, alături de mai multe persoane au pus bazele platformei unioniste Acțiunea 2012, pe care o conduce și al cărei scop este obținerea unirii României cu Basarabia.

În 2015, George Simion a fost expulzat din Republica Moldova și declarat persoană indezirabilă, decizie anulată de Curtea de Apel Chișinău care a decis că nu sunt motive pentru ca acesta să fie considerat persoana non-grata.

De altfel, anul trecut, premierul de atunci al Rep. Moldova, Vlad Filat, a fost întâmpinat într-o vizită oficială din Chișinău de 200 de tineri ce purtau măști cu George Simion, care cereau dreptare pentru acesta.

George Simion a primit, de asemenea, pe 5 februarie 2016, în vama Albiţa – Leuşeni, o nouă interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit documentului pe care l-a primit în vamă, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova pentru că "a fost semnalat inadmisibil în sistemele informaţionale autorizate naţionale".Ce tragedie! Nouă persoane AU MURIT după ce au MÂNCAT acest PREPARAT! NU există antidot pentru asta

Iar, în acest weekend, George Simion a fost în atenția tuturor prin evenimentele pe care le-a organizat și condus privind marșul unioniștilor.

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Iliescu,   incidente,   Republica Moldova