Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cine este noul șef AEP? Daniel BARBU, DENUNȚATORUL lui Pleșu: După ce l-a sprijinit şi l-a făcut director de editură, acesta l-a acuzat că este sabotor al programului guvernamental

Cine este noul șef AEP? Daniel BARBU, DENUNȚATORUL lui Pleșu: După ce l-a sprijinit şi l-a făcut director de editură, acesta l-a acuzat că este sabotor al programului guvernamental

Un articol de: - 25 Mai 2017, 14:02
Cine este noul șef AEP? Daniel BARBU, DENUNȚATORUL lui Pleșu: După ce l-a sprijinit şi l-a făcut director de editură, acesta l-a acuzat că este sabotor al programului guvernamental Foto: romanialibera.ro Eveniment

Daniel Barbu a fost validat de Parlament pentru funcția de președinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Fostul ministru al Culturii a fost propus de ALDE pentru această funcție. 

În acest context, amintim ce spunea Andrei Pleșu despre fostul său elev de la secţia de Istoria şi Teoria Artei a facultăţii de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti.

După ce l-a introdus pe scena mare a politicii, numindu-l director al Editurii Meridiane,în 1990,  Pleșu, pe atunci ministru al Culturii, s-a trezit reclamat la prim-ministru de nimeni altul decât Barbu.

Trebuie să spun că era un student strălucit. (...) La cîteva săptămîni, mi-a cerut o întrevedere: voia să fiu de acord cu concedierea tuturor celor care lucrau, de ani buni, în redacţia Meridianelor.

Dacă e vorba de un caz-două de incapacitate sau indisciplină, putem discuta, dar o redacţie întreagă? Întîmplător, lucrasem, înainte de 1989, cu membrii acelei redacţii, profesionişti eficienţi şi cumsecade, fără „derapaje politice” incriminabile. „Mai gîndeşte-te!” – am spus în încheiere, „dar te previn că ideea ta nu se susţine”

N-a trecut, cred, nicio săptămînă, cînd am primit un telefon de la şeful meu de atunci, dl. Petre Roman, care m-a întrebat, încă o dată, cine e, în definitiv, acest Barbu. I-am răspuns cu acelaşi discurs pe care îl repetasem pînă atunci, ori de cîte ori fusese nevoie: credeţi-mă, e un tînăr cu foarte bune calificări profesionale, un om de viitor etc. etc. Petre Roman a răspuns oarecum amuzat: „Tocmai am primit un memoriu de la el, în care te reclamă ca opozant al reformei, cripto-susţinător al vechilor nomencalturişti, pe scurt, sabotor al programului guvernamental””, scria Pleșu, la finele anului 2013, într-un articol pentru Adevărul.

Controversatul fost ministru al Culturii și senator ALDE Daniel Barbu a fost numit miercuri de către Parlament în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). Acesta a primit 241 de voturi în favoare și 63 împotrivă.

Acesta a fost numit în funcție pentru un mandat de 8 ani și are 15 zile la dispoziție din momentul investirii pentru a renunțat la calitatea de membru într-un partid politic. (Detalii AICI)

 

S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

Citeşte mai multe despre:   Daniel Barbu,   Andrei Plesu,   AEP