Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Totul despre românul infectat cu coronavirus: Lucrează de 10 ani pe vasul Diamond Princess/ Soția sa face și ea parte din personalul de la bord

Totul despre românul infectat cu coronavirus: Lucrează de 10 ani pe vasul Diamond Princess/ Soția sa face și ea parte din personalul de la bord

Un articol de: Sebastian Pricop - 14 Feb 2020, 11:31
sursa foto: wikipedia Eveniment

Prima infecție cu coronavirus în cazul unui român a fost confirmată joi când un român prezent pe vasul de croazieră Diamond Princess a fost confirmat pozitiv cu virusul care a uciș aproape 1.400 de persoane în China.

Conform Digi24, românul lucrează de circa 10 ani pe vasul de croazieră Diamond Princess fiind angajat la bucătărie. De altfel, și soția acestuia face parte din personalul de la bord. 

Anterior prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a arătat că românul este de orgine din acest județ.

Vă pot confirma că este din Argeș. Acesta nu va fi adus în țară, ci va fi tratat la spitalul din Japonia în care a fost transportat după diagnosticare”, a declarat Emanuel Soare pentru sursa citată. 

În urma confirmării infecției cu coronavirus, românul a fost debarcat de pe vas și transportat la un spital specializat pentru infecțiile cu coronavirus. 

"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri)”, se arată într-un comunicat de presă al MAE. 

Peste 200 de cazuri de pneumonie virală s-au înregistrat până acum pe nava pe care se aflau iniţial 3.700 de persoane. Experții spun că angajații navei sunt cei mai expuși la infectare. Ceilalți 16 români se află în continuare pe vas.

Pasagerii și echipajul se află în carantină pe navă din 4 februarie. Pasagerii sunt rugați să poarte măști și să stea în cabine, mesele le sunt duse acolo. În acest timp, echipajul de bord continuă să trăiască și să lucreze aproape unii de alții și de pasageri, care înseamnă contact potențial cu cei infectați.

Mai amintim că, alți 17 români se afla pe nava Westerdam care a fost primită joi într-un port din Cambodgia după ce anterior a fost refuzată de alte patru țări de frica răspândirii epidemiei de virus.

"În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români", mai precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.380, vineri, în timp ce alte 63.851 de persoane sunt infectate, cu peste 5.000 de îmbolnăviri raportate într-o singură zi. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Afacerilor Externe (MAE),   Japonia
 
Loading...