Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cine sunt Gustav Heinz și Susanne, părinții președintelui Klaus Iohannis. Cum arată aceștia și cu ce se ocupă

Cine sunt Gustav Heinz și Susanne, părinții președintelui Klaus Iohannis. Cum arată aceștia și cu ce se ocupă

Un articol de: Andrei Ștefan - 26 Oct 2020, 11:52
Cine sunt Gustav Heinz și Susanne, părinții președintelui Klaus Iohannis. Cum arată aceștia și cu ce se ocupă Foto: presidency.ro Galerie foto (1) Eveniment

De-a lungul vremii, președintele României a păstrat discreția față de viața personală și familia sa. Puțini știu că părinții lui Klaus Iohannis au plecat din țară la scurt timp după revoluție, iar de 20 de ani locuiesc într-un orășel din Germania.

 

Cine sunt Gustav Heinz și Susanne, părinții președintelui Klaus Iohannis

 

Susanne şi Gustav Heinz Johannis, părinții președintelui României, locuiesc în prezent în orășelul Würzburg din landul Bavaria.

Șeful statului povestește în carte că decizia familiei sale de se muta în Germania nu l-a afectat foarte tare, pentru că era deja căsătorit de câțiva ani.

„Părinţii mei au plecat prin 92-93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, spune Klaus Iohannis în cartea sa.

 

Cu ce se ocupă părinții lui Klaus Iohannis

 

Despre părinții săi, șeful statului a scris în cartea sa „Pas cu pas”: L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu”. Klaus Iohannis are și o soră, Krista, care locuiește tot în Germania și care a părăsit țara tot după revoluție.

De asemenea, președintele României a declarat că familia sa este atestată încă din secolul al XVI-lea în Cisnădie, iar numele corect este Johannis. În schimb, la nașterea lui, atunci când tatăl l-a înregistrat, funcționarul de la primărie a refuzat să îi scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia sa de mai bine de cinci sute de ani.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis