Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cioloș, după consultările de la Cotroceni: Invit la prudență în deciziile politice care vor fi luate în acest an electoral, mai ales cele care pot aduce un impact asupra bugetului (VIDEO)

Cioloș, după consultările de la Cotroceni: Invit la prudență în deciziile politice care vor fi luate în acest an electoral, mai ales cele care pot aduce un impact asupra bugetului (VIDEO)

Un articol de: - 24 Iun 2016, 14:24
Cioloș, după consultările de la Cotroceni: Invit la prudență în deciziile politice care vor fi luate în acest an electoral, mai ales cele care pot aduce un impact asupra bugetului (VIDEO) Eveniment

După consultările avute la Cotroceni pe tema Brexitului, premierul Dacian Cioloș a declarat că România trebuie să-și conserve poziția economică bună pentru a avea un atu în plus în cadrul negocierilor UE-Marea Britanie.

”Mi se pare important că, în acest context, România se bucură de o situație economică bună și este foarte important ca, prin măsurile și atitudinile pe care le vom avea la nivelul Guvernului și clasei politice, să facem din această situație economică un atu pentru rolul și impactul pe care România îl pot avea în discuțiile care vor urma. Invit la prudență în deciziile politice care vor fi luate în acest an electoral, mai ales cele care pot aduce un impact asupra bugetului”, a declarat Cioloș.

Asemenea președintelui României, premierul a susținut că respectă votul britanicilor, dar ar fi preferat ca aceștia să se decidă în favoarea rămânerii în blocul comunitar.SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

"Am luat notă cu regret de rezultatul referendumului derulat în Marea Britanie, însă e opţiunea cetăţenilor britanici pe care o respectăm. Însă, vreau să spun că mesajul care a ieşit din discuţia pe care am avut-o(...) este că România doreşte să-şi continue drumul european, calea europeană şi să fie un actor proactiv al procesului de evoluţie a UE care cu siguranţă se va înregistra după această decizie a Marii Britanii. Vreau să spun că din prima analiză pe care am făcut-o, nu va exista un impact economic imediat, semnificativ, asupra economiei României în urma acestei decizii", a declarat premierul Dacian Cioloș, după discuțiile avute la Cotroceni pe tema Brexitului.

Acesta a ținut să precizeze că românii care locuiesc și muncesc în Marea Britanie nu vor fi afectați în perioada următoare de rezultatul votului: "Un alt mesaj pe care vreau să-l transmit mai ales cetăţenilor români care locuiesc şi lucrează în Marea Britanie, nu va exista un impact imediat asupra drepturilor pe care le au, sigur, şi a obligaţiilor pe care ei le au acolo în calitate de cetăţeni români, deci de cetăţeni europeni".

Cioloș, după consultările de la Cotroceni: Invit la prudență în deciziile politice care vor fi luate în acest an electoral, mai ales cele care pot aduce un impact asupra bugetului

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   economie,   referendum