Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Podul Ciurel a fost inaugurat sâmbătă dimineață. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: Este cea mai mare lucrare de infrastructură din țară (VIDEO)

Podul Ciurel a fost inaugurat sâmbătă dimineață. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: Este cea mai mare lucrare de infrastructură din țară (VIDEO)

Un articol de: Beatris Ionita - 19 Sep 2020, 09:40
Podul Ciurel a fost inaugurat sâmbătă dimineață. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: Este cea mai mare lucrare de infrastructură din țară (VIDEO) Eveniment

Podul Ciurel, cel care face legătura între Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței, a fost inaugurat sâmbătă dimineața. Vestea că bucureștenii pot circula pe Ciurel a fost dată chiar de către Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, care a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook. Circulația se va deschide în weekend. 

"Astăzi trăim o zi mare, o zi importantă, un proiect care a început acum 14 , în sfârșit a fost finalizat. Suntem pe celebrul Pod Ciurel, nu este doar un pod are această zonă peste Dâmbovița, Podul hobanat, pasaje, intrări bretele. Este cea mai mare lucrare de infrastructură din țară în acest moment, Este mare păcat că a trebuit să se finalizeze atât de târziu. Bucureștenii și cei care ne vizitează puteau să beneficieze de mai mult timp de această lucrare, care rezolva mare parte din probleme de trafic din acestă zonă a Bucureștiului, în special zona Iuliu Maniu. În weeekend se va drumul la trafic, avem și semnalistica, toate detaliile sunt realizate. Este o mare bucurie să dăm Capitalei României Podul Ciurel, nod Virtuții, un pod de nivel european, cu care cu siguranță ne mândrim", a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

 

Nodul rutier Virtuții-Ciurel a fost finalizat abia după 14 ani, după ce lucrările au fost blocate în instanță în mod repetat. Proiectul, început acum 14 ani, a stat 10 ani în tribunale, în care s-a pierdut timp prețios și bani. 

Podul va asigura circulația dinspre centrul Municipiului București, pe direcția principală (pe Pasajul Ciurel), relațiile spre Lujerului și Crângași, prin coborârea pe Șos. Virtuții. În plus, se va asigura accesul către centrul orasului dinspre cartierul Militari, prin Șos. Virtuții sau prin Str. Amilcar Săndulescu, către Splaiul Independenței - Pasaj Basarab.

 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Pod Ciurel,   inaugurare