Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cluj: 21 de firme amendate cu peste 100.000 de lei pentru nereguli la produse alimentare congelate

Cluj: 21 de firme amendate cu peste 100.000 de lei pentru nereguli la produse alimentare congelate

Un articol de: - 01 Sep 2015, 15:40
Cluj: 21 de firme amendate cu peste 100.000 de lei pentru nereguli la produse alimentare congelate Foto: magazinsalajean.ro Eveniment

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj a dat amenzi de peste peste 100.000 de lei la 21 de firme care au fost găsite, în urma controalelor, cu nereguli la produse alimentare congelate.

Mai mult de atât, s-a dispus oprirea temporară sau definitivă de la comercializare a 580 de kilograme de produse alimentare.

"CJPC Cluj a desfăşurat la sfârşitul lunii august acţiuni de control privind modul de comercializare şi de etichetare a produselor alimentare congelate. Au fost verificaţi 23 operatori economici, din care la 21 au fost semnalate neconformităţi. S-a dispus oprirea temporară sau definitivă de la comercializare a 580 de kilograme de produse alimentare şi au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în valoare de 109.500 lei", se arată într-un comunciat CJPC Cluj, citat de Mediafax.

Printre neregurile găsite se numără produse congelate în ambalaje deteriorate, neetanşe, neîncadrarea produselor în data durabilităţii minimale declarată de producător sau neîncadrarea produselor în parametri de calitate prevăzuţi de producători.

"S-a mai constatat depozitarea produselor congelate în spaţii frigorifice supraaglomerate, nerespectarea vecinătăţii
produselor în spaţiul de congelare, existând riscul real de contaminare a alimentelor sau preluarea unor mirosuri străine de natura produselor, de exemplu peşte cu carne pasăre, lipsa redactării în limba română a elementelor de identificare a produselor, lipsa informării privind perioada în care alimentele congelate pot fi păstrate de consumator"
, se mai arată în comunicatul CJPC Cluj.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca