Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cluj: 230 de doze de vaccin stricate din cauza unui frigider defect

Cluj: 230 de doze de vaccin stricate din cauza unui frigider defect

Un articol de: George Lupu - 25 Ian 2021, 15:50
Cluj: 230 de doze de vaccin stricate din cauza unui frigider defect Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Peste 290 de doze de vaccin au fost risipite în județul Cluj, cele mai multe de la începutul campanieid e vccinare.  Potrivit presei locale, cea mai mare parte s-a pierdut la Institutul de Gastroenterologie, unde s-ar fi stricat un frigider în care erau depozitate doze de vaccin destinate personalului medical din spital.

 

Zeci de doze de COVID-19, pierdute la Cluj din cauza unui frigider defect

 

Un număr de 295 de doze de vaccin anti-Covid-19 s-au pierdut la Cluj de la începutul campaniei naționale de vaccinare. La Institutul de Gastroenterologie din Cluj-Napoca peste 230 de doze de vaccin au fost risipite.

Potrivit Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, un frigider cumpărat recent pentru depozitarea vaccinurilor destinate personalului medical din spital s-a stricat într-o noapte, iar dozele de vaccin au fost aruncate fiindcă nu se mai puteau administra din moment ce nu s-a respectat temperatura la care trebuia ținut.

Alte aproximativ 60 de doze de s-au irosit în Cluj în mai multe spitale din neglijență, depozitare neconformă sau din cauza unor programări nerespectate.

 

Situația campaniei de vaccinare

 

Autoritățile au anunțat că între 15 ianuarie, ora 15, și 25 ianuarie, ora 9, s-au programat pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro 857.479 de persoane din etapa a II-a a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. Dintre acestea, 351.977 sunt adulți cu vârste mai mari de 65 de ani, 193.557 suferă de afecțiuni cronice, iar 311.945 sunt angajate în domenii esențiale.

Potrivit autorităților, din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

  • individual direct în platformă – 339.899 de persoane
     
  • prin intermediul medicilor – 154.801 de persoane
     
  • telefonic, prin Call Center – 98.070 de persoane
     
  • prin intermediul angajatorului – 264.709 de persoane din domenii esențiale
Citeşte mai multe despre:   Cluj-Napoca,   campania de vaccinare,   COVID-19