Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cluj: Farmacie amendată cu 20.000 de lei pentru medicamente expirate

Cluj: Farmacie amendată cu 20.000 de lei pentru medicamente expirate

Un articol de: - 28 Apr 2011, 12:51
Foto: ghidulmedical.com Eveniment

O farmacie din Cluj-Napoca a primit amenda maximă de 20.000 de lei, după ce reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, au descoperit, înainte de Paşte, zeci de cutii cu medicamente expirate, informează Mediafax.

"CJPC Cluj a aplicat amenda maximă de 20.000 de lei unei farmacii din Cluj-Napoca unde au fost descoperite, înaintea sărbătorilor de Paşti, zeci de cutii cu medicamente, vitamine şi suplimente nutritive expirate, unele şi din 2010. Am dispus ca în termen de două săptămâni farmacia respectivă să îşi reglementeze situaţia depozitării medicamentelor expirate şi să le trimită spre incinerare unei firme specializate", a spus şeful CJPC Cluj, Mircea Radu, citat de sursă.

Potrviti acestuia, în urma controlului desfăşurat la farmacia în cauză ,comisarii CJPC Cluj au constatat că în cursul anului 2010 niciun medicament expirat nu a fost dus la incinerare.

“Există suspiciuni că medicamentele expirate se dau în pachetele cu medicamente compensate, iar clientul nu mai verifică data expirării când primeşte zece cutii din acelaşi produs. Este bucuros că şi-a găsit compensatele, iar farmaciştii profită", a spus Mircea Radu.

Controlul a avut loc în urma unei sesizări la CJPC Cluj de un cetăţean care a constatat că a cumpărat o cutie cu vitamina C expirată din luna ianuarie 2011.

Şeful CJPC Cluj a precizat că farmacia comercializa medicamente expirate din iulie şi august 2010.

“Am descoperit medicamente expirate din august 2010, dar şi cutii cu amoxicilină expirate din iulie 2010, pansamente expirate din martie 2011 şi suplimente nutritive expirate din februarie 2011. Le vom retrage de la vânzare", spune Mircea Radu.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca,   amenda