Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cluj Napoca: 13 studenți africani, aflați sub observaţie pentru Ebola

Cluj Napoca: 13 studenți africani, aflați sub observaţie pentru Ebola

Un articol de: B1 TV - 18 Oct 2014, 17:20
Cluj Napoca: 13 studenți africani, aflați sub observaţie pentru Ebola Eveniment

13 studenţi africani din Cluj-Napoca se află sub observaţie pentru Ebola. Patru dintre aceştia au fost acasă în această vară, iar autorităţile i-au chemat să verifice dacă au fost infectaţi cu virusul ucigaş.

Până în prezent, în România au fost puşi sub observaţie peste 500 de oameni. La sosirea pe aeroporturi, pasagerii primesc informaţii despre febra hemoragică, iar specialiştii monitorizează persoanele care au călătorit în ţările afectate de epidemie.

Pe aeroportul Otopeni Henri Coadă, probabilitatea ca un pasager infectat cu virusul Ebola să fie depistat este de doar 0,04%. Pentru că România nu are zboruri directe cu ţările din Africa de vest afectate de epidemie.

Cu toate acestea, autorităţile sunt pregătite. Toţi românii care se întorc acasă din statele unde au fost depistate cazurile de febră hemoragică vor afla încă de la aeroprot informaţii cu privire la virusul ucigaş.

Aceştia vor primi materiale informative despre manifestările bolii, modul de transmitere şi spitalele care vor asigura îngrijirea bolnavilor.

În plus, peste 500 de oameni care au vizitat ţările afectate au fost monitorizaţi până acum de autorităţi. În prezent, 18 persoane se află sub observaţie.

Românii sunt de acord cu măsurile luate de autorităţi, însă nu cred că există vreun pericol de infectare pe teritoriul ţării.

În România au existat două cazuri suspecte de Ebola, însă ambele au fost infirmate de medici. Dacă va exista un pacient infectat cu virusul ucigaş, Institutul "Matei Balş" din Capitală are o secţie special pregătită pentru izolare şi tratament.

În spital, pacientul este izolat într-o secţie specială a institutului Matei Balş, unde accesul este interzis, nu intră decât personalul autorizat folosind costume de protecţie.

Este vorba de un etaj întreg cu o capacitate de 15 paturi şi laborator propriu. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat instalarea unei camere speciale cu presiune negativă, iar autorităţile au luat măsurile necesare pentru achiziţionarea echipamentului. Virusul Ebola a provocat moartea a peste 4.500 de oameni la nivel mondial din totalul de aproximativ 9.200 de cazuri înregistrate, potrivit OMS.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca,   Ebola