Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cluj-Napoca a fost declarat cel mai primitor oraş din Europa, în urma unui studiu al Comisiei Europene

Cluj-Napoca a fost declarat cel mai primitor oraş din Europa, în urma unui studiu al Comisiei Europene

Un articol de: B1 TV - 12 Oct 2013, 13:43
Cluj-Napoca a fost declarat cel mai primitor oraş din Europa, în urma unui studiu al Comisiei Europene Eveniment

Cluj-Napoca a fost declarat cel mai primitor oraş din Europa. Şi asta în urma unui studiu realizat de Comisia Europeană, care arată că străinii se simt cel mai bine în oraşul de sub Feleac. Urbea românească este mai primitoare decât Atena sau Copenhaga.

Studiul făcut de specialiştii de la Comisia Europeană se intitulează „Calitatea vieţii în oraşele europene”, iar Cluj - Napoca este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte percepţia pozitivă faţă de străinii care îl vizitează. Luxemburg, Cracovia şi Copenhaga sunt oraşele care urmează după Cluj-Napoca în această ierarhie. Şi localnicii apreciază ce se întâmplă în oraşul de sub Feleac. Întrebaţi dacă sunt mulţumiţi să trăiască în oraşul lor, 75% dintre clujeni au răspuns afirmativ. Spre comparaţie, doar 40% dintre bucureşteni au dat același răspuns.

Iar în România cei mai mulţi vizitatori străini vin la Cluj-Napoca. În primăvara anului trecut oraşul a fost vizitat de peste 15.000 de cetăţeni străini.

Studiul Comisiei Europene este făcut o dată la trei ani.

Acum au fost chestionate 41.000 de persoane din 79 de oraşe din Uniunea Europeană, dar şi din Islanda, Norvegia, Elveţia şi Turcia. În România, la studiu au participat oraşele Cluj-Napoca, Bucureşti şi Piatra Neamţ. Calitatea serviciilor publice, precum transportul în comun, îngrijirea medicală, facilităţile culturale şi sportive, dar şi disponibilitatea locurilor de muncă au fost unele din criteriile care s-au luat în calcul.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca,   Comisia Europeana