Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cluj Napoca: Scandal de corupție la Universitatea "Bogdan Vodă". Profesorii luau mită, iar studenții mergeau la examene în locul altor colegi

Cluj Napoca: Scandal de corupție la Universitatea "Bogdan Vodă". Profesorii luau mită, iar studenții mergeau la examene în locul altor colegi

Un articol de: - 15 Sep 2015, 17:29
Cluj Napoca: Scandal de corupție la Universitatea "Bogdan Vodă". Profesorii luau mită, iar studenții mergeau la examene în locul altor colegi Foto: ubv.ro Eveniment

Universitatea "Bogdan Vodă" din Cluj Napoca este implicată într-un scandal de corupție.

Cadre didactice, studenți și masteranzi au fost trimiși în judecată sub acuzația de corupție. Mai precis, cadrele didactice primeau bani, iar studenții susțineau examene în locul altor colegi.

În perioada octombrie 2014 - iunie 2015, doi profesoriau pretins diferite sume de bani în lei și valută de la studenții și masteranzii universității, în schimbul elaborării integrale şi remiterii în format electronic a unor lucrări de licenţă şi lucrări de disertaţie, pentru a facilita promovarea frauduloasă a examenelor şi restanțelor, fără ca studenţii să se prezinte la susţinerea acestora, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Potrivit rechizitoriului, o masterandă a fost înlocuită de o altă persoană la susținere a șase examene organizate în timpul sesiunii din iunie 2015, iar pe unul dintre supraveghetori l-a determinat să se asigure că aceasta poate susține probele sub identitate nereală.

Același supraveghetor, care era și coordonator științific în cadrul universității, a elaborat integral și a predat lucrările de disertație a doi alți masteranzi.

Tot aceeași persoană a primit diverse sume de bani de la doi masteranzi, în schimbul promisiunii de a le facilita promovarea frauduloasă a examenelor, prin intervenţia pe care urma să o facă pe lângă colegii profesori.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Cluj spre soluţionare.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca