Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cluj: Zeci de tone de motorină s-au scurs în sol din trenul marfar care a deraiat

Cluj: Zeci de tone de motorină s-au scurs în sol din trenul marfar care a deraiat

Un articol de: - 14 Oct 2015, 17:01
Cluj: Zeci de tone de motorină s-au scurs în sol din trenul marfar care a deraiat Foto: turdanews.net Eveniment

Zeci de tone de motorină s-au scurs în sol din trenul de marfă care a deraiat în zona Valea Florilor, din apropierea municipiului Câmpia Turzii, judeţul Cluj, informează Mediafax.

Specialiștii Agenției pentru Protecţia Mediului Cluj au prelevat probe pentru a verifica gradul de poluare.

"După ce se va stabili cine se face vinovat de această poluare, se va declanşa procedura de prejudiciu de mediu şi se va impune obligaţia readucerii solului afectat la starea iniţială”, a declarat Adina Maier, purtătoarea de cuvânt a instituției.

Garnitura transporta circa 880 de tone de motorină, din care câteva zeci de tone din vagoanele răsturnate s-au scurs în sol, au declarat pentru Mediafax surse din rândul comisiei care investighează cauzele deraierii.

Din cauza incidentului, circulația feroviară este blocată și circa 30 de trenuri regio şi interregio care circulă între Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii şi sute de călători sunt afectaţi.

"În urma deraierii marfarului în zona Valea Florilor sunt afectate circa 30 de trenuri regio şi interregio care circulă între Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii. Este vorba de trenuri care fac legătura între Cluj-Napoca şi Bucureşti, Craiova, Teiuş, Deva. Sunt sute de călători afectaţi de această situaţie. Până la restabilirea circulaţiei feroviare de către Compania Naţională de Căi Ferate CFR se asigură transbordarea călătorilor în Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii cu autobuze. Trenul interregio Satu Mare - Bucureşti, care trebuia să treacă pe ruta Cluj-Napoca – Câmpia Turzii, este deviat pe la Suceava”, au declarat  reprezentanţii Regionalei de Transport Feroviar Călători Cluj.

Trenul care a deraiat aparţine operatorului feroviar Grup Feroviar Român, transporta produse petroliere şi avea în compunere 18 de vagoane.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca,   tren deraiat,   poluare