Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Clujul se transformă în capitala minorităților pentru câteva zile. UDMR: "Vor afla despre încălcările drepturilor comunității maghiare și provocările luptei pentru autonomie"

Clujul se transformă în capitala minorităților pentru câteva zile. UDMR: "Vor afla despre încălcările drepturilor comunității maghiare și provocările luptei pentru autonomie"

Un articol de: - 16 Mai 2017, 22:37
Clujul se transformă în capitala minorităților pentru câteva zile. UDMR: "Vor afla despre încălcările drepturilor comunității maghiare și provocările luptei pentru autonomie" foto: cluju.ro Eveniment

Capitala minorităților naționale europene se mută pentru câteva zile la Cluj, începând de miercuri, cu peste 200 de delegați din țări europene. Tot atunci se realizează un document care va crește prerogativele regionale în Europa, cum ar fi vechea problemă a autonomiei teritoriale în Transilvania, a spus UDMR.

Congresul anual al Federation Union of European Nationalities (FUEN - Uniunea Federala a Nationalitatilor Europene) va avea loc miercuri în sala de conferințe a Grand Hotel Napoca, unde sunt așteptați cei 200 de delegați din numeroase țări europene. Aceștia vor fi primiți de cei cinci președinți de consilii județene ai UDMR, și anume Tamas Sandor din Covasna, Borboly Csaba din Harghita, Peter Ferenc din Mures, Pasztor Sandor din Bihor si Pataki Csaba din Satu Mare, potrivit Hotnews.

"Vor afla despre incalcarile  drepturilor comunitatii maghiare, despre eforturile de pastrare a mostenirii culturale, provocarile luptei pentru autonomie si despre experienta noastra in incercarea de a obtine extinderea dreptului de folosire a limbii materne, deoarece si ei la randul lor, acasa, se confrunta cu aceleasi probleme. Acestea sunt motivele pentru care Congresul FUEN se desfasoara la Cluj", a spus presedintele FUEN, Vincze Lorant.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Cluj-Napoca,   document,   congres