Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CNA nu prelungește licența unui post de radio deținut de fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu

CNA nu prelungește licența unui post de radio deținut de fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu

Un articol de: - 28 Oct 2014, 22:21
CNA nu prelungește licența unui post de radio deținut de fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu Eveniment
Consiliul Național al Audiovizualului nu a aprobat prelungirea licenței postului de radio Super FM din Predeal, deținut de fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu (PNL), aflat în arest preventiv. Licența urmează să expire la 16 decembrie 2014, potrivit paginademedia.ro.

Societatea mai are o șansă să-și păstreze licența și anume depunerea unei cereri de reanalizare care ar trebui să fie discutată înainte de expirare, 16 decembrie, potrivit sursei citate.

Postul este operat de societatea Canaris SRL din Brașov, al cărei acționar unic este Aristotel Căncescu. Canaris SRL mai operează licențele radio Super FM Brașov și Predeal, dar și două licențe TV, Mix TV Brașov și TVF Făgăraș.

Baronul de Braşov a recunoscut singur ilegalităţile pe care le face. Mai bine zis s-a dat de gol. Căncescu a declarat că nu a câştigat niciun leu din funcţia de şef de CJ pe care o deţine de 14 ani şi că toţi banii i-a făcut din vânzarea, în 2007, a nu mai puţin de 33 de licenţe radio-tv cu 5 milioane de euro. Potrivit legii însă, licenţele nu pot fi nicidecum vândute, ci doar cedate.

„Din funcţia de preşedinte de CJ nu m-am îmbogăţit cu niciun leu. Banii pe care îi am în conturi sunt banii pe care îi găsiţi şi în declaraţia mea de avere. Banii cu toţii provin din vânzarea unor frecvenţe, cu toţii ştiţi că am avut reţeaua Mix, reţeaua naţională, mi-am vândut-o în anul 2007, am aici contractul şi anume 33 de licenţe audiovizuale vândute cu suma de 5 milioane de euro”, este declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.

În incercarea de a-şi justifica averea dobândită în 14 ani la şefia Consiliului Judeţean, Căncescu s-a dat singur de gol. Cele 33 de licenţe pe care Aristotel Căncescu a declarat că le-a vândut nu puteau, potrivit legii, să fie vândute, ci în cel mai bun caz, cedate.

Practic, baronul de Braşov când a spus că a vândut frecvenţe a recunoscut că a vândut nişte bunuri ale statului imposibil de vândut. Asta deoarece, potrivit legii, atunci când se pune problema de vânzarea unei televiziuni sau a unui radio, se vând societăţile care deţin licenţele, nu frecvenţele în sine sau licenţele.