Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CNAIR renunță la peste 50% din posturile de directori ca să facă economii. Câți bani se vor strânge la bugetul companiei

CNAIR renunță la peste 50% din posturile de directori ca să facă economii. Câți bani se vor strânge la bugetul companiei

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Oct 2019, 14:58
Inquam Photos Eveniment

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere începe să facă economii. Numărul posturilor de director va fi redus de la 28 la 12, pentru a se economisi 10 milioane de lei.

„În data de 08.10.2019 a fost adoptată organigrama CNAIR SA - Central. Această organigramă a fost stabilită în funcţie de cerinţele şi principiile necesare eficientizării activităţii companiei. De asemenea, s-a luat în calcul şi optimizarea circuitului documentelor, în perspective responsabilizării deciziilor. Astfel, din vechea structură care însuma un număr de 28 de posturi de directori, în urma reorganizării, vor fi doar 12 posturi, ceea ce presupune şi o economie la bugetul companiei de peste 10 milioane lei/an”, transmite instituția, într-un comunicat.

Conform directorului instituţiei, Sorin Scarlat, aceste decizi nu înseamnă neapărat un reproş, ci marchează o trecere de la o structură stufoasă si rigidă, la o structură suplă şi eficientă.

„Această schimbare este o una majoră, atât a structurii organizatorice, cât şi din perspectiva funcţionalităţii decizionale. A fost un moment aşteptat şi care va determina noi aşteptări. Consider că această schimbare este susţinută de necesitatea performanţei tehnico-economice şi financiare a companiei, care să se concretizeze prin rezultate certe şi proiecte finalizate. Consider că deciziile luate acum sunt constructive şi, subliniez, că ele nu înseamnă neapărat un reproş, ci sunt elemente concrete ale unei noi viziuni de funcţionare şi dezvoltare a companiei. Acest lucru înseamnă să trecem de la o structură stufoasă si rigidă, care intrase într-o rutină decizională, la o structură suplă şi eficientă”, a declarat Sorin Scarlat.

La rândul său, Răzvan Cuc, ministrul demis al Transporturilor, a declarat, sâmbătă, că CNAIR va economisi anual la fondul de salarii între 2,5 şi 3 milioane de euro în urma restructurării şi a reducerii numărului de posturi de conducere.

Citeşte mai multe despre:   cnair
 
Loading...