Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Purtătorul de cuvânt al CNAS, despre sistemul informatic picat de aproape 20 de zile: "Faptul că este indisponibil momentan nu afectează serviciile de sănătate" (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al CNAS, despre sistemul informatic picat de aproape 20 de zile: "Faptul că este indisponibil momentan nu afectează serviciile de sănătate" (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 18 Iul 2019, 13:38
Purtătorul de cuvânt al CNAS, despre sistemul informatic picat de aproape 20 de zile: "Faptul că este indisponibil momentan nu afectează serviciile de sănătate" (VIDEO) Foto: danielosmanovici.ro Eveniment

Sistemul naţional care gestionează verificarea cardurilor de sănătate este nefuncţional de mai bine de două săptămâni şi, conform CNAS, o tentativă de repornire ar putea avea loc chiar joi.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, într-o intervenţie telefonică pentru B1TV, în care şi-a retras afirmaţia de miercuri când a spus "oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem. Sunt cinic, dar nu vreau să spun că dacă acum a picat sistemul se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planetă".

"Dincolo de faptul că declaraţia a fost înţeleasă, cu siguranţă, greşit. Probabil se şi observă din redarea înregistrării pe care aţi făcut-o că am explicat cu riscul de a fi cinic. A fost o diferenţă între ce am spus eu şi ce a spus respectivul reporter, dar nu are relevanţă asta. E mult mai important să fie înţeles că în condiţiile în care din 24 au apărut disfuncţionalităţi şi în condiţiile în care au fost momente extrem de apăsătoare în care a trebuit să interacţionez cu oameni şi să explic ceea ce se întâmplă cu sistemul şi care este direcţia, fără a folosi asta ca o scuză, probabil m-am dus în zona de oboseală şi când omul oboseşte se greşeste.

Pe de altă parte, vreau să spun care este foarte clar. Faptul că un sistem este indisponibil momentan nu afectează serviciile de sănătate. 

Cei de la IT acum încearcă prin tot felul de teste să afle răspunsul la această întrebare. Estimarea în primă fază este pentru ziua de astăzi, dar ne rezervăm oportunitatea de a face lucrurile aşa cum se cuvine şi să repornim sistemul atunci când vedem că toate testele sunt la nivelul aşteptărilor noastre. În condiţiile în care nu vor fi la nivelul aşteptărilor noastre, vom mai amâna acest lucru. Dar dorinţa noastră, a CNAS, este ca acest lucru să se întâmple pe parcursul acestei zile", a afirmat Daniel Osmanovici, în direct, pentru Talk B1.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   CNAS,   Daniel Osmanovici