Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Amnistie și în cazul plagiatelor. CNATDCU vrea să-i ierte pe plagiatorii ''vechi''

Amnistie și în cazul plagiatelor. CNATDCU vrea să-i ierte pe plagiatorii ''vechi''

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 09:16
Amnistie și în cazul plagiatelor. CNATDCU vrea să-i ierte pe plagiatorii ''vechi'' Foto: actualites.uqam.ca Eveniment

CNATDCU, forul care verifică acuzațiile de plagiat în tezele de doctorat, vrea să amnistieze plagiatorii “vechi”, informează edupedu.ro.

“Propunerea a pornit de la cineva din comisia de drept de la CNATDCU, dar nu știu exact să vă spun cine, care într-o ședință ne-a spus că ar trebui să nu mai cercetăm de acum 50 de ani, că nu avem bază legală. Și atunci am spus: ok, haide să ne adresăm oficiului juridic”, a declarat președintele interimar al CNATDCU, Horia Iovu.

CNATDCU a întrebat departamentul juridic al Ministerului Educației dacă are dreptul să ia o hotărâre privind data până la care se pot cerceta acuzațiile de plagiat.

“Eu am niște îndoieli. S-ar putea să nu avem noi în mână această decizie, ci noi trebuie să executăm ceea ce ni se spune. Dacă Ministerul spune că trebuie să cercetez acum 40 de ani, trebuie să cercetez, nu că vreau eu sau nu vreau”, a continuat Iovu, pentru edupedu.ro.

El a mai spus că le-a cerut membrilor din Consiliul General al instituției să vină “cu niște propuneri, dacă putem să luăm o astfel de hotărâre, până la ce dată (forul mai poate analiza plagiatele – n.red.). Și au început să zică: unii până în 10 ani, alții după ’90, alții după momentul în care s-au redactat electronic, șamd”.

Următoarea ședință va avea loc pe 14 decembrie, dar, dat fiind că ordinea de zi va fi încărcată, Iovu se îndoiește că vor lua o decizie. 
 

Citeşte mai multe despre:   CNATDCU