Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CNCD a dat verdictul: Vasilica Dăncilă NU a discriminat când a vorbit de ”autiști” (VIDEO)

CNCD a dat verdictul: Vasilica Dăncilă NU a discriminat când a vorbit de ”autiști” (VIDEO)

Un articol de: - 26 Feb 2018, 15:22
Eveniment

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă nu a discriminat atunci când i-a numit ”autiști” pe cei care ”și-au pârât ţara la Bruxelles”, a decis Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Csaba Ferenc Asztalos, președintele CNCD, a declarat că decizia a fost adoptată cu 7 voturi ”pentru” și unul ”împotrivă”, iar un coleg a lipsit. 

”Votul împotrivă a fost al meu, deci mai ușor pot să vă explic de ce am considerat eu că declarațiile au depășit limitele libertății de exprimare. Colegii mei au susținut contrariul, arătând că premierul nu a vrut să aducă atingere demnității umane a persoanelor afectate de autism, deci nu a avut intenția să săvârșească o faptă de discriminare. S-a ținut cont și de faptul că și-a cerut scuze public și a avut întâlniri cu organizațiile care protejează drepturile persoanelor cu autism”, a explicat Csaba Ferenc Asztalos, pentru B1 TV. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

În primul ei interviu televizat, la Antena 3, Dăncilă i-a criticat pe cei care ”și-au pârât propria țară” în Parlamentul European, pe fondul modificărilor aduse Legilor Justiției.

”Vreau să am o altă abordare cu liderii europeni, o abordare corectă şi transparentă, în care informaţia să fie luată de la Guvern şi să evităm dezinformările care au creat atâtea nemulţumiri, spun eu, din partea românilor, să nu mai ajungă România şi probleme existente în România să fie discutate în plenul PE, bazate pe dezinformările pe care, din păcate, românii le fac pentru România. Eu ştiu românii de la Bruxelles. Nu exclud să fie români şi din ţară”, a declarat Dăncilă atunci.

CNCD s-a autosesizat și Viorica Dincilă și Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii, trebuiau să fie audiați pe 20 februarie. Discuția a fost amânată deoarece moderatorul TV a cerut timp să-și pregătească apărarea, iar premierul nu se afla în țară. 

Totuși, Dăncilă a cerut scuze pentru declarația nefericită.

”Premierul Viorica Dăncilă își cere scuze public pentru declarația făcută în cadrul unei emisiuni televizate și precizează că prin comparația făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului.”Îmi declar sprijinul ferm pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija și de susținerea noastră. Avem datoria să dovedim înțelegere și umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea”, a afirmat prim-ministrul Dăncilă. Șeful Executivului subliniază că doar printr-o atenție constantă acordată persoanelor cu dizabilități putem contribui la integrarea acestora în societate și punerea în valoarea a calităților lor. ”M-am implicat activ în tot ceea ce înseamnă promovarea și apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Ca prim-ministru, voi folosi toate pârghiile legale pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, măsuri active destinate rezolvării dificultăților pe care le întâmpină semenii noștri”, a transmis Viorica Dăncilă, într-un comunicat.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dăncilă,   CNCD,   discriminare
 
 
Loading...