Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CNMT cere demisia premierului Victor Ponta: I-a adus insulte fără precedent premierului Ungariei. Autoritatea sa este subminată de acuzaţiile de corupţie

CNMT cere demisia premierului Victor Ponta: I-a adus insulte fără precedent premierului Ungariei. Autoritatea sa este subminată de acuzaţiile de corupţie

Un articol de: - 20 Sep 2015, 21:43
CNMT cere demisia premierului Victor Ponta: I-a adus insulte fără precedent premierului Ungariei. Autoritatea sa este subminată de acuzaţiile de corupţie Eveniment

Prezidiul Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) consideră că atacurile premierului Victor Ponta la adresa premierului Ungariei, Orban Viktor, sunt "revoltătoare și nedrepte", se arată într-un comunicat CNMT.

Potrivit unei rezoluţii adoptate de Prezidiul CNMT şi publicată duminică de Agerpres, Ponta a erodat şi mai mult autoritatea sa de premier care a fost oricum subminată de acuzaţiile de corupţie.

"În ceea ce priveşte criza generată de migranţi, politicienii vest-europeni au lansat mai multe atacuri nefondate la adresa premierului Ungariei, Orbán Viktor. (...) Premierul României, Victor Ponta, i-a adus insulte fără precedent premierului Ungariei. În loc să contribuie în mod semnificativ la rezolvarea unei situaţii de criză care pune în pericol întregul continent, Ponta calomniază primul-ministru al Ungariei, care a acţionat în temeiul prevederilor dreptului internaţional. Astfel, premierul Victor Ponta a erodat şi mai mult autoritatea sa de prim-ministru, care a fost oricum subminată de acuzaţiile de corupţie. El a provocat tensiuni inutile într-un moment în care s-ar fi putut gândi la soarta propriei naţiuni şi s-ar fi putut concentra asupra prevenirii impactului negativ pe care anumite sentimente generate de valul de migraţie actual l-ar putea avea asupra milioanelor de cetăţeni români emigraţi în Europa", se arată în rezoluţie.

CNMT consideră că "prin populism ieftin" Ponta dorește să distragă atenția populației nemulțumite de la problemele politicii interne (de la sistemul de sănătate aflat în ruine sau de la haosul care domnește în sistemul de educație), precum și de la propriul său caz de corupție.

 "În acest sens atragem atenția asupra faptului că anumite acțiuni întreprinse de premier sunt cercetate de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), în plus, el a și fost chemat în judecată de această instituție. Cetățenii României se așteaptă la o altfel de atitudine din partea primului ministru al țării. Prin urmare, cerem premierului Victor Ponta să demisioneze fără întârziere din funcția sa !", mai apare în rezoluție.


Citeşte mai multe despre:   demisie,   Victor Ponta