Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vârsta de PENSIONARE, SCHIMBATĂ RADICAL în România! Doar AICI afli în câteva minute când poți ieși acum la pensie la termen sau anticipat

Vârsta de PENSIONARE, SCHIMBATĂ RADICAL în România! Doar AICI afli în câteva minute când poți ieși acum la pensie la termen sau anticipat

Un articol de: B1.ro - 20 Iun 2018, 08:19
Eveniment

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) vine în ajutorul românilor care urmează să iasă la pensie.
Instituţia a lansat o aplicație care să ajute la aflarea vârstei de pensionare la termen și anticipată. 

Astfel, persoanele interesate pot afla acum anul și luna în care își pot depune cererea de pensionare, precum și la ce vârstă pot solicita pensionarea anticipată.
Aplicația prin care îţi poţi afla vârsta de pensionare la termen și anticipată, în funcție de data nașterii, poate fi accesată AICI.

Legislația pensiilor de stat din România stabilește existența a două categorii de pensii anticipate: pensia anticipată și pensia anticipată parțială.
Pensia anticipată poate fi obținută, conform Legii pensiilor de stat, cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, însă numai dacă este realizat un stagiu de cotizare cu minimum opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare.
În cazul pensiei anticipate parțiale, aceasta se poate obține tot cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, însă este necesară doar realizarea stagiului complet de cotizare.
 

Citeşte mai multe despre:   CNPP,   Romania
 
 
 
Loading...