Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Colegiul CNSAS, în pragul blocajului: 6 din cei 11 membri îl acuză pe președintele instituției de acțiuni ilegale

Colegiul CNSAS, în pragul blocajului: 6 din cei 11 membri îl acuză pe președintele instituției de acțiuni ilegale

Un articol de: B1.ro - 10 Ian 2019, 14:16
Foto:360 News Eveniment

Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității riscă să intre în blocaj total. Șase din cei 11 membri, inclusiv persoane numite de PSD și UDMR, îl acuză pe președintele Constantin Buchet că a încălcat de mai multe ori legea, luând singur decizii pentru care trebuia să existe un vot. Cei șase i-au transmis lui Buchet, printr-o scrisoare, că până nu clarifică în scris și în mod public situația din Colegiu, instituția s-ar putea afla în blocaj.

Scrisoarea a fost semnată de Alexandra Toader (numită de președintele Iohannis), Sulfina Barbu (numită de PNL), Germina Nagâț (numită de USR), Dinu Zamfirescu (numit de PNL), Ladislau Csendes (numit de UDMR) și Adrian Cioflâncă (numit de PSD), informează G4Media.

Cei șase îl acuză pe președintele CNSAS că și-a depășit atribuțiile prevăzute de lege și s-a substituit Colegiului, atunci când, în nume personal, a dat verdictul cu privire la lipsa calității de colaborator / lucrător al Securității în cazul Adinei Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA, și a altei persoane.

”V-ați antepronunțat cu privire la calitatea de colaborator / lucrător al Securității în privința a două persoane, ceea ce ridică probleme grave de legalitate. Acesta este un viciu de procedură, cauzat de precipitarea cu care ați gestionat situația, în condițiile în care, subliniem încă o dată, orice membru al Colegiului are dreptul să solicite verificări suplimentare. Mai mult, nu am fost lăsați să ne exercităm dreptul de a vota, dumneavoastră substituindu-vă Colegiului prin luarea unei decizii în nume propriu.

Prin urmare, până clarificați în scris și în mod public această situație fără precedent în care ați atras instituția, generând grave probleme de legalitate, noi, subsemnații, vă solicităm să nu includeți pe ordinea de zi a ședințelor Colegiului nota de constatare și avizul Direcției Juridice cu privire la doamna Adina Florea. Lipsa unei reacții din partea dumneavoastră ar putea conduce la un blocaj instituțional, lucru pe care niciunul dintre membrii Colegiului nu și-l dorește”, avertizează semnatarii scrisorii către Constantin Buchet, potrivit G4Media.

Citeşte mai multe despre:   CNSAS,   Constantin Buchet
 
 
 
Loading...