Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CNSU: Croația a fost eliminată de pe lista țărilor din zona galbenă. Carantina nu mai este obligatorie pentru cer care vin în România din această țară

CNSU: Croația a fost eliminată de pe lista țărilor din zona galbenă. Carantina nu mai este obligatorie pentru cer care vin în România din această țară

Un articol de: Elena Stanciu - 12 Feb 2021, 17:46
CNSU: Croația a fost eliminată de pe lista țărilor din zona galbenă. Carantina nu mai este obligatorie pentru cer care vin în România din această țară Foto: pixabay.com Eveniment

Croația a fost eliminată de pe lista țărilor din zona galbenă. Decizia este cuprinsă în Hotărârea nr. 10 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Astfel, pentru persoanele care revin în România din această țară nu se mai impune p perioadă de carantină. 

HOTĂRÂREA nr. 10 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență poate fi consultată AICI

 

Croația, exclusă de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat 

 

”Se aprobă modificarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, aprobată prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 9 din 11.02.2021, în sensul eliminării Croației”, se arată în decizia CNSU.

 

Lista țărilor din zona galbenă, actualizată 

 

Joi seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat Hotărârea nr. 9 prin care a fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic  ridicat. Potrivit precizărilor făcute atunci, lista intră în vigoare începând din 15 februarie.

Conform Hotărârii CNSU, presoanele care vin în România din statele de pe lista galbenă trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară.Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

”(1) La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. (1) și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile. (2) Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 (trei) ani, care sosesc în țară împreună cu persoanele prevăzute la alin. 1, intră în carantină pentru o perioadă similară cu a acestora și sunt exceptați de la obligația prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”. 

Persoanele care nu prezintă rezultatul negativ al unui astfel de test trebuie să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Exceptate de la măsura carantinei sunt mai multe categorii de persoane, printre care șoferii, piloții, personalul navigant sau lucrătorii transfrontalieri.

Totdată, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei vaccinați anti-COVID-19, cu ambele doze, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut COVID-19.

Citeşte mai multe despre:   Croatia,   CNSU