Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CNSU permite continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali chiar și în scenariul roșu

CNSU permite continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali chiar și în scenariul roșu

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Mar 2021, 20:44
CNSU permite continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali chiar și în scenariul roșu Eveniment

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că e permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali chiar și în scenariul roșu.

Acest lucru e permis doar în zonele în care rata de infectare cu coronavirus nu depășește 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, se arată în Hotărârea CNSU cu numărul 15, adoptată vineri.

CNSU precizează că a fost luată în calcul propunerea în acest sens formulată de Ministerul Educației. De altfel, vineri seară, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat pentru B1 TV: „Slături de ministrul Sănătății ne-am pus de acord asupra conținutului Ordinului de ministru comun, pentru că hotărârea CNSU va abilita Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să emită Ordinul comun în senul participării fizice  la cursuri a elevilor din clasele temrinale, atât în scenariile verde și galben, cît și în scenariul roșu, atunci când se depășește incidența cumulată de 3 la mie, fără a depăși plafonul de 6 la mie, în care localitățile intră în carantină”.
 

Sorin Cîmpeanu: Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor desfășura în acest an cu prezență fizică a elevilor

 

Recent, ministrul Educației a anunțat că examenele se vor desfășura în acest an cu prezență fizică a elevilor.

„Evaluarea Națională și Bacalaureatul, fiind examene naționale, nu se organizează pe scenariul verde, galben, roșu, ci sunt naționale. Și așa cum este construit sistemul educational de acum sunt un punct de inflexiune pentru viitorul oricărui tânăr din acest stat, deci sunt un punct de inflexiune, în ultimă instanță, pentru viitorul acestei țări”, a punctat Cîmpeanu.

Acesta a mai precizat că înscrierea elevilor la orele remediale va fi prelungită pe termen nedeterminat în programul școala după școală: „Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor. (...) Numărul elevilor înscriși în programul național de acțiuni remediale este de 135.000 (aproape 75.000 în învățământul primar și peste 60.000 în gimnaziu). La aceștia se adaugă aproape 90.000 elevi de liceu înscriși pentru acțiuni remediale în programul ROSE”.

Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Citeşte mai multe despre:   CNSU,   scoala,   scenariul rosu,   prezenta fizica scoli