Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preşedintele CpF SUA: Nu putem ocoli realitatea că în vreme ce MINORITATEA NEOPROTESTANTĂ a participat masiv la referendum, MAJORITATEA ORTODOXĂ a dezamăgit

Preşedintele CpF SUA: Nu putem ocoli realitatea că în vreme ce MINORITATEA NEOPROTESTANTĂ a participat masiv la referendum, MAJORITATEA ORTODOXĂ a dezamăgit

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2018, 13:24
Eveniment

Pastorul Cristian Ionescu, preşedinte al filierei din Statele Unite a Coaliţiei pentru Familie, pune eşecul de la referendum pe seama majorităţii ortodoxe care ar fi dezamăgit prin lipsa de la vot, spre deosebire de cea neoprotestantă.

"Nu este cazul să creăm breșe artificiale între comunitățile denominațional creștine. Nu ar ajuta cu nimic și, în perspectiva luptei comune pentru proiecte de viitor care ne unesc, ar fi chiar dăunător.

Totuși, în virtutea zicerii biblice că „celui ce i s-a dat mult i se va cere mult”, nu putem ocoli realitatea că în vreme ce minoritatea neoprotestantă a participat masiv la referendum, majoritatea ortodoxă a dezamăgit.

Această observație nu este în primul rând un reproș ci o constatare obiectivă.

În actualul context socio-religios, dacă Biserica Ortodoxă devine irelevantă în lupta pentru normalitate, atunci lupta este pierdută", scrie pastorul pe blog.

Aceasta se declară dezămăgit că strategia pe care a propus-o nu a fost acceptată în cele din urmă, arătând că neoprotestanţii au demonstrat că sunt mai compacţi şi gestionează mai bine astfel de situaţii.

"Referendumul a fost un fel de Nicopole redivivus. Am sugerat niște strategii agresiv/pașnice (se poate!) acum 3 ani, avertizând că dacă nu se va proceda așa, șansele unui succes sunt minime. Cu părere de rău, am avut dreptate!

Secvența de mai jos este pertinentă deoarece, deși nu au numărul de prag, neoprotestanții sunt mai compacți și strategizează și gestionează mult mai bine astfel de demersuri. Nu mai insist acum cu privire la cazul Bodnariu…

Nu credem într-o Biserică Ortodoxă ca biserică națională și opresivă, dar este de la sine înțeles că trebuie să-și asume rolul de catalist și mobilizator în lupta pentru adevăr și normalitate! Ar fi un dezastru ca Biserica Ortodoxă să nu rămână pe aceste baricade. Noi suntem gata să rămânem alături de ei…", arată acesta.

 
 
 
Loading...