Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cod galben de ceață în mai multe județe din țară. Ce zone sunt vizate

Cod galben de ceață în mai multe județe din țară. Ce zone sunt vizate

Un articol de: Catinca Giosanu - 29 Noi 2020, 11:26
Cod galben de ceață în mai multe județe din țară. Ce zone sunt vizate FOTO: Pixabay.com Eveniment

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică dimineaţa mai multe atenţionări Cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, valabile în 10 de judeţe.

 

 

Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe

 

 

Astfel, până la ora 14:00, în judeţele Olt, Dolj, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Constanţa şi Tulcea se va semnala ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Fenomene similare au fost şi în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, precum şi în zonele joase ale judeţelor Argeş, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa. În unele zone, izolat şi trecător, a fost ploaie slabă sau burniţă care a depus polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

 Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

 

Cum va fi vremea în luna decembrie

 

 

Meteorologii au anunțat că valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale în aproape toată țara, local în sud-estul și sudul țării fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obișnuit.

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul țării fiind posibile valori peste medii, iar în sud și vest sub norme.

În Banat, temperaturile medii se vor situa între  0 și 2 grade Celsius, iar cantitatea medie de precipitații se va situa între 45 și 70 de l/m2.

În Crișana, temperaturile medii se vor situa între 0 și 1 grad Celsius , iar cantitatea medie de precipitații se va situa între 46 și 70 de l/m2.

La Maramureș temperaturile vor scaădea ușor sub 0 grade Celsius, iar cantitatea medie de precipitații se va situa între 42 și 92 de l/m2.

În Transilvania, temperaturile medii se vor situa între -5 și 0 grade Celsius , iar cantitatea medie de precipitații se va situa între 22 și 68 de l/m2.

În Oltenia, tmperaturile medii se vor situa între -2 și 1 grad Celsius , iar cantitatea medie de precipitații se va situa între 39 și 87 de l/m2.

În Muntenia, temperaturile medii se vor situa între -1 și 1 grad Celsius , iar cantitatea medie de precipitații se va situa între 32 și 51 de l/m2, în timp ce în Dobrogea temperaturile medii se vor situa între 0 și 3 grade Celsius , iar cantitatea medie de precipitații se va situa între 20 și 40 de l/m2

De asemenea, în Moldova temperaturile medii se vor situa între -5 și 0 grade Celsius, iar cantitatea medie de precipitații se va situa între 24 și 40 de l/m2.