Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Codruţ Marta, urmărit prin Interpol, a fost arestat în Republica Dominicană. Poliția română nu a confirmat informația

Codruţ Marta, urmărit prin Interpol, a fost arestat în Republica Dominicană. Poliția română nu a confirmat informația

Un articol de: B1 TV - 08 Aug 2012, 08:16
Codruţ Marta, urmărit prin Interpol, a fost arestat în Republica Dominicană. Poliția română nu a confirmat informația Eveniment

Codruţ Marta,  fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost arestat în Republica Dominicană, potrivit presei străine. Conform poliţiei sud-americane,el a fost reţinut încă de luni în oraşul Sossua.  Marta folosea un paşaport fals din Lituania. Informaţia nu este însă confirmată de politia română.

În acest moment se fac cercetări pentru a stabili cu exactitate identitatea persoanei reţinute.

Marta a fost acuzat că facea partea dintr-o reţea infracţională de evaziune fiscală. Gruparea nu a plătit accize pentru 33.000 de tone de motorină care au fost comercializare sub denumirea de produse petroliere inferioare.  Concret, motorina era vândută ca păcură pentru a se evita taxele mult mai mari. Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 15 milioane de euro.

Conform procurorilor, Marta ar fi fost persoana care asigura legătura între firmele implicate şi factorii de decizie ai ANAF.

Pe 25 mai, soţia lui Marta, inculpată la rândul ei într-un dosar de proxenetism, anunţa dispariţia acestuia, la patru zile de când fostul asistent al lui Blejnar nu mai trecuse pe acasă. Conform surselor judiciare,Marta  a ieşit ilegal din ţară prin vamă Giurgiu, la fel cum a făcut şi deputatul Mihail Boldea. Ulterior, el a fost arestat în lipsă şi dat în urmărire internaţională prin interpol.

Potrivit declaraţiilor de avere, Marta are în conturi sute de mii de euro ca urmare a unor tranzacţii imobiliare.

Extrădarea acestuia din Republica Dominicană ar putea fi extrem de complicată, deoarece România nu are un acord de extrădare cu statul sud-american. Un caz similar a fost reprezentat de cel al lui Nicolae Popa, care a ajuns în ţară la doi ani după ce fusese arestat în Indonezia.

Codruț Marta a fost arestat în Rep. Dominicană
Embed:


 

 

 

Citeşte mai multe despre:   evaziune fiscală,   sorin blejnar,   interpol