Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Coldea: Azi nu avem protocoale. Riscăm să vulnerabilizăm securitatea României și a aliaților noștri

Coldea: Azi nu avem protocoale. Riscăm să vulnerabilizăm securitatea României și a aliaților noștri

Un articol de: B1.ro - 05 Apr 2018, 18:11
Coldea: Azi nu avem protocoale. Riscăm să vulnerabilizăm securitatea României și a aliaților noștri Eveniment

Florian Coldea a fost audiat joi pentru a doua oară în Comisia parlamentară de control al SRI. La finalul discuțiilor, fostul prim adjunct al directorului SRI a declarat că în acest moment nu mai există protocoale încheiate de Serviciu, ceea ce înseamnă că riscăm să vulnerabilizăm atât securitatea României, cât și securitatea aliaților noștri.

”Astăzi, urmare a acestui asalt fără precedent asupra problematicii cooperării cu Ministerul Public, pentru realizarea atribuțiilor pe care serviciul le are, inclusiv în ceea ce privește decizia CCR, serviciul este în imposibilitatea de a lucra pe baza unui protocol în ceea ce privește infracțiunile la adresa securității naționale, cum ar fi spionajul și trădarea, parțial și terorismul. Astăzi nu avem protocoale. Cum acționăm pentru a proteja interesele României și ale aliaților noștri, în situația unor probleme pe aceste zone deosebit de sensibile?

Luați de valul retorici, să nu uităm lucrul important. Vulnerabilitatea are o singură caracteristică: e exploatabilă. Cineva mai devreme sau mai târziu o va face. Trebuie să găsim soluții clare. Ce să facem? Ar trebui să comunicăm spionilor și trădătorilor că nu mai avem protocoale și să nu se mai implice în astfel de activități?”, a declarat Coldea, la finalul audierilor. 
 

Citeşte mai multe despre:   Florian Coldea,   SRI