Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pirotehnist de la Colectiv: Nu am efectuat instructajul tehnic. Stingătorul clubului nu a funcționat, al nostru era în mașină (VIDEO)

Pirotehnist de la Colectiv: Nu am efectuat instructajul tehnic. Stingătorul clubului nu a funcționat, al nostru era în mașină (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 22 Noi 2019, 09:23
Eveniment

Detalii şocante ies la iveală în urma audierilor din dosarul ”Colectiv”. Pirotehnistul care a montat artificiile în ziua tragediei recunoaşte că a văzut că extinctorul din club nu funcţiona, dar nu l-a adus pe al lui, că era departe. Adică tocmai în portbagajul maşinii. Ba mai mult, omul a declarat şi că a plecat printre primii din club, când a văzut că nu merge extinctorul, şi nu s-a mai întors, informează B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„M-am întors să iau stingătorul după ce am văzut flacăra de grosimea unui pumn, dar am observat că deja îl luase cineva care apăsa pe clapetă, dar nu scotea nimic. După părerea mea, stingătorul nu a funcţionat. Aveam obligaţia să avem un stingător la noi, dar am considerat că îl avem pe cel al clubului. Al nostru a rămas în maşină. Am decis, ca celelalte persoane, să ies din club”.

Este doar o parte din declaraţia şocantă a lui Marian Moise, pirotehnistul care a montat artificiile în clubul Colectiv. Ba mai mult, omul a plusat şi, pe lângă faptul că a recunoscut că nu avea propriul stingător la el, aşa cum ar fi fost legal, mai spune că nici instructaj tehnic nu a fost făcut înainte de amplasarea artificiilor.

„Nu-mi amintesc dacă la Colectiv am semnat vreo fişă de instructaj tehnic înainte de a merge. La faţa locului nu s-a făcut un astfel de instructaj. Legislaţia spune să faci la faţa locului un astfel de instructaj. Cineva din locul respectiv trebuia să facă un astfel de instructaj”, a precizat pirotehnistul.

Marian Moise a pledat nevinovat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă dosarul tragediei din 30 octombrie 2015.
 

Citeşte mai multe despre:   Colectiv,   Tribunalul Bucuresti ,   marian moise
 
Loading...