Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comandamentul Apărării Cibernetice din MApN participă, între 13 şi 16 aprilie, la exerciţiul Locked Shields 2021

Comandamentul Apărării Cibernetice din MApN participă, între 13 şi 16 aprilie, la exerciţiul Locked Shields 2021

Un articol de: George Lupu - 12 Apr 2021, 12:06
Comandamentul Apărării Cibernetice din MApN participă, între 13 şi 16 aprilie, la exerciţiul Locked Shields 2021 Eveniment

Comandamentul Apărării Cibernetice din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) participă, în perioada 13-16 aprilie, cu o echipă formată din 21 de specialişti, la exerciţiul internaţional de apărare cibernetică Locked Shileds 2021.

Potrivit MApN, la exerciţiul care are loc online, fiind planificat şi organizat de Centrul de Excelenţă NATO pentru Apărare Cibernetică din Tallinn, Estonia, participă echipe din state aliate şi partenere, formate din profesionişti ai domeniului, militari şi civili.

"Ţara noastră înregistrează anul acesta prima participare la Locked Shields cu o echipă interdepartamentală coordonată de Agenţia de Apărare Cibernetică din Comandamendul Apărării Cibernetice. Echipa este compusă din aproximativ 75 de specialişti care provin, în afară de Ministerul Apărării Naţionale, din celelalte instituţii ale sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, din Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, precum şi din companii private care activează în domeniu", arată MApN, într-un comunicat de presă transmis luni.

Scopul general al exerciţiului este de a perfecţiona pregătirea specialiştilor de securitate cibernetică pentru ca, acţionând în echipe largi interdepartamentale şi multidisciplinare, să protejeze în timp real reţele de tehnologia informaţiei şi infrastructuri critice naţionale împotriva unor atacuri cibernetice multiple şi multidirecţionale.

Locked Shields 2021 se desfăşoară după un scenariu real, fiind folosite tehnologii specifice de ultimă oră şi simulate incidente cibernetice masive, incluzând domeniile de decizie strategic, juridic şi de comunicare publică.

Exerciţiul se desfăşoară anual, începând din 2010, singura ediţie care nu a fost organizată fiind cea din anul 2020.