Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei, în vizită oficială în România: Generalul Hasan Küçükakyüz s-a întâlnit cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă 

Comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei, în vizită oficială în România: Generalul Hasan Küçükakyüz s-a întâlnit cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă 

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Ian 2020, 20:32
Foto: mapn.ro Eveniment

Comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei, generalul Hasan Küçükakyüz, efectuează, în perioada 20-23 ianuarie, o vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Aeriene.

În acest context, generalul s-a întâlnit, marți, cu generalul-maior Viorel Pană și conducerea Forțelor Aeriene Române, discuțiile axându-se, printre altele, pe importanța continuării schimbului de date pentru zona Mării Negre, precum și pe modalitățile de exploatare a aeronavelor F-16 pe palierul instruirii în comun, mentenanței și a sprijinului logistic, se arată într-un comunict de presă al MApN. 

Totodată, generalul Hasan Küçükakyüz a fost primit de ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă,  și de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al MApN: 

În perioada 20-23 ianuarie, comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei, generalul Hasan Küçükakyüz, efectuează o vizită oficială în România, la invitația șefului  Statului Major al Forțelor Aeriene.

Programul vizitei a cuprins pentru ziua de marți, 21 ianuarie, o întâlnire oficială a generalului Küçükakyüz cu generalul-maior Viorel Pană și conducerea Forțelor Aeriene Române, la sediul SMFA.

Discuțiile din cadrul întâlnirii, au reliefat, în mod particular, la nivelul  Forțelor Aeriene, importanța continuării schimbului de date (imagine aeriană recunoscută) pentru zona Mării Negre, precum și necesitatea intensificării participării la exerciții bilaterale și multinaționale comune. Totodată, s-a discutat despre identificarea modalităților optime de cooperare pe linia exploatării aeronavelor F-16 pe palierul instruirii în comun, mentenanței și a sprijinului logistic.

De asemenea, pe timpul discuțiilor, ambele părți au reliefat importanța parteneriatului strategic dintre cele două țări, cu aplicare în domeniul militar, precum și cooperarea existentă la nivelul forțelor armate, atât pe inițiative regionale, cât și în cadrul NATO.

Agenda acestei zile a continuat cu o vizită la sediul MApN, unde comandantul Forțelor Aeriene ale Turciei a fost primit de ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă,  și de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate subiecte privind stadiul și perspectivele cooperării în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. 

La finalul discuțiilor, atât ministrul apărării naționale, cât și generalul Küçükakyüz au evidențiat soliditatea cooperării dintre cele două state în domeniul apărării, precum și disponibilitatea continuării dialogului politico-militar.

 

Citeşte mai multe despre:   Turcia,   Nicolae Ciuca
 
Loading...