Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comandantul unei nave abandonate de armatori în Portul Constanța Sud Agigea a MURIT

Comandantul unei nave abandonate de armatori în Portul Constanța Sud Agigea a MURIT

Un articol de: - 03 Mai 2017, 10:43
Comandantul unei nave abandonate de armatori în Portul Constanța Sud Agigea a MURIT Foto: News.ro Eveniment

Comunicatul Sindicatului Liber al Navigatorilor şi al Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor informa în data de 31 ianuarie 2017 că nava Geo Star, sub pavilion Togo, a fost reţinută în Portul Constanţa Sud Agigea de Port State Control, confruntându-se cu probleme majore în ceea ce priveşte Convenţia Maritimă a Muncii Geneva 2006, potrvit digi24.ro.

„Din momentul reţinerii navei, armatorii au abandonat practic nava, lăsând –o împreună cu cei 12 navigatori, 11 din Ucraina şi unul din Rusia, la voia întâmplării. Salariile navigatorilor nu au mai fost plătite din luna decembrie şi pe rând, apa şi alimentele s-au terminat. Agentul navei a alimentat nava cu apă şi alimente, dar salariile nu au fost plătite, fiind presiuni materiale destul de mari pe navigatori şi familiile acestora”, informează comunicatul.

Se pare că asiguratorul navei este un club rusesc care nu a neglijat obligaţiile contractuale. Echipajul care trebuia să își recupereze banii a obținut aprobarea ITF Londra pe 28 aprilie și a început o acţiune în instanţă pentru recuperarea salariilor navigatorilor. A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Comandantul navei era vizibil afectat, iar ucraineanul de 62 de ani a murit marţi seara.

„Tsaruk Yuriy, comandantul navei, nu a mai putut face faţă greutăţilor şi problemelor psihice care îl frământau şi a încetat din viaţă la ora 19.03, după ce o echipă de pe salvarea sosită la faţa locului a încercat timp de mai bine de 45 de minute să îl resusciteze, însă inima comandantului a cedat. Au fost anunţate autorităţile române şi Ambasada Ucrainei de la Bucureşti, care va informa familia comandantului”, se precizează în comunicat.