Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comercianții care nu îndeplinesc obligațiile de reciclare, amendați cu până la 25.000 de lei

Comercianții care nu îndeplinesc obligațiile de reciclare, amendați cu până la 25.000 de lei

Un articol de: - 19 Apr 2011, 11:34
Comercianții care nu îndeplinesc obligațiile de reciclare, amendați cu până la 25.000 de lei Foto: food.thefuntimesguide.com Eveniment

Comercianții și distribuitorii de produse ambalate care nu vor avea evidența cu privire la îndeplinirea obligațiilor de reciclare vor fi amendați, începând cu 15 mai, potrivit unor modificări aduse legislației (HG) 621/2005, arată Greeen Report.

Măsurile vizează agenții economici care vând produse ambalate, determinându-i astfel să își îndeplinească țintele de reciclare.

Astfel, comercianții vor fi obligați să verifice dacă producătorii și importatorii produselor ambalate se regăsesc pe lista celor care respectă obligațiile legale de reciclare și de valorificare a ambalajelor introduse pe piață.

În cazul în care agenții comercianți nu vor respecta obligațiile, aceștia vor primi sancțiuni cuprinse între 15.000 și 25.000 de lei.

În urma creșterii semnificative a obiectivelor de reciclare stabilite pentru producătorii și importatorii de produse ambalate, legislația privind reciclarea ambalajelor a fost înăsprită.

Citeşte mai multe despre:   legislatie,   modificare