Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comisar-șef de poliție din Permise Galați, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată. Ofițerul se află în arest la domiciliu

Comisar-șef de poliție din Permise Galați, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată. Ofițerul se află în arest la domiciliu

Un articol de: Ramona Zaharia - 31 Iul 2020, 12:29
Comisar-șef de poliție din Permise Galați, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată. Ofițerul se află în arest la domiciliu Foto: Pixabay Eveniment

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, vineri, că magistrații serviciului teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată a lui Petcu Mitică, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV), care se află în arest la domiciliu și este acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Alături de el, precizează procurorii anticorupție, au mai fost trimise în judecată trei persoane aflate în stare de libertate, pentru comiterea mai multor infracțiuni de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA susțin că, între ianuarie și martie 2020, inculpatul Petru Mitică ar fi primit diferite sume de bani, cuprinse între 50 și 300 de lei, și diverse bunuri care nu i se cuveneau, de la mai multe persoane, pentru: programarea „peste rând” a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme, respectiv preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurătoriu asupra unor sume de bani ridicate de la inculpatul Petcu Mitică, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 

Comisar-șef de poliție din Permise Galați, trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Comunicatul DNA


 

În completarea comunicatului nr. 168/VIII/3 din 13 martie 2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, 

în stare de arest la domiciliu, a inculpatului PETCU MITICĂ, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte nateriale)

Și în stare de libertate, a trei persoane fizice pentru comiterea mai multor infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie – martie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane (printre care și cele trei menționate mai sus), diferite sume de bani (cuprinse între 50 lei și 300 lei) și alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru:Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

- programarea „peste rând” a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere,

- înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme,

- preschimbarea fără programare a permisului de conducere.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurătoriu asupra unor sume de bani ridicate de la inculpatul Petcu Mitică.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cinci inculpați, în sarcina lor reținându-se săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită (autorat și instigare).

În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

- în cazul a trei persoane – 1 an și 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani,

- în cazul celorlalte două persoane – 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 4 luni.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei cinci inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Galați.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului și a acordurilor de recunoaștere a vinovăției la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Suspiciuni de COVID-19 la SPCRPCIV Galați. Activitățile programate, oprite temporar


 

Activitatea SPCRPCIV Galați a fost suspendată temporar în 16 iulie, din cauza unor suspiciuni de infectare cu noul coronavirus.

„Mâine, 16 Iulie 2020, activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați va fi suspendată. Toate activitățile programate în data de 16 Iulie 2020 vor fi reprogramate la o dată ulterioară! (...) Fac un apel la maturitatea și responsabilitatea tuturor cetățenilor Județului Galați! Covid-19 nu este o glumă, iar luarea în derâdere a tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, nu ne salvează viața! (...) Haideți să lăsăm teoriile conspirațiilor deoparte și să vedem că realitatea este dură și fără respectarea măsurilor de igienă și siguranță va fi aproape imposibil să facem față acestui inamic invizibil! Noi suntem la datorie și facem tot ce este omenește posibil, dar avem nevoie de ajutorul tuturor cetățenilor. Doar împreună putem reuși!”, declara Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Stiri Galati