Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comisia de Apărare din Senat cere o anchetă parlamentară cu privire la închisorile CIA din România

Comisia de Apărare din Senat cere o anchetă parlamentară cu privire la închisorile CIA din România

Un articol de: - 05 Oct 2015, 15:11
Comisia de Apărare din Senat cere o anchetă parlamentară cu privire la închisorile CIA din România Foto: mondonews.ro Eveniment
Marius Obreja, președintele Comisiei de Apărare din Senatului, a solicitat luni conducerii Senatului înființarea unei comisii de anchetă privind presupusele închisori CIA.

Solicitarea vine ca urmare a discuțiilor pe care le-a avut cu delegația LIBE a PE și a raportului Senatului SUA.

Obreja susține că o astfel de comisie ar putea fi înființată în contextul noilor informaţii din Raportul Senatului SUA, al solicitărilor delegaţiei LIBE şi al relatărilor din mass-media. În plus, cere conducerii acestei Camere să ia în calcul oportunitatea ca Senatul să solicite oficial SUA desecretizarea documentelor care vizează România și tehnicile de interogare CIA, conform Mediafax.

O delegația a Comisiei LIBE a Parlamentului European a venit pe 25 septembrie la București unde a discutat cu membrii Comisiei senatoriale de apărare, delegația solicitând sprijinul Comisiei în demersul Parlamentului European de a cerere Senatului SUA publicarea informaţiilor secretizate despre presupusele închisori CIA.