Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comisia Europeană a declanșat o procedură de infringement împotriva României pentru nerezolvarea unor probleme de mediu

Comisia Europeană a declanșat o procedură de infringement împotriva României pentru nerezolvarea unor probleme de mediu

Un articol de: - 22 Aug 2013, 20:40
Comisia Europeană a declanșat o procedură de infringement împotriva României pentru nerezolvarea unor probleme de mediu Eveniment

România a intrat în procedura de infringement şi este monitorizată de Comisia Europeană, ca urmare a problemelor de mediu nerezolvate. Anunţul vine chiar din partea ministrului care răspunde pentru astfel de probleme, şi anume ministrul Mediului, Rovana Plumb.  

Aceasta a precizat că situaţia a fost provocată de nerespectarea directivei de mediu de către sucursala Romag Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin.

Ministrul Rovana Plumb a mai spus că, la Drobeta Turnu Severin, în afara procedurii de infringement declanşată în cazul României de către Comisia Europeană, cea mai gravă problemă este sănătatea oamenilor, dioxidul de sulf emanat în cantităţi mari afectând organismul uman.

Cu privire la emisiile de dioxid de sulf de la sucursala Romag Termo, ministrul Mediului a spus că acestea sunt de zece ori mai mari decât cele cele admise.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Rovana Plumb