Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comisia Europeană, discuții preliminare cu Johnson & Johnson pentru achiziționarea unui potențial vaccin anti-coronavirus. Ce a declarat Ursula von der Leyen

Comisia Europeană, discuții preliminare cu Johnson & Johnson pentru achiziționarea unui potențial vaccin anti-coronavirus. Ce a declarat Ursula von der Leyen

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Aug 2020, 16:59
Comisia Europeană, discuții preliminare cu Johnson & Johnson pentru achiziționarea unui potențial vaccin anti-coronavirus. Ce a declarat Ursula von der Leyen foto: Pixabay Eveniment

Comisia Europeană a anunțat că a încheiat, joi, o serie de discuții preliminare cu Johnson & Johnson pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19. Tratativele au venit în completarea unui eveniment similar, cel din 31 iulie, când au avut loc o serie de demersuri pozitive cu Sanofi-GSK.
 

Comisia Europeană, discuții preliminare cu Johnson & Johnson pentru achiziționarea unui potențial vaccin anti-coronavirus


 

„Viața cetățenilor noștri și economia europeană au nevoie de un vaccin sigur și eficace împotriva coronavirusului. Discuțiile de astăzi ne permit să facem noi pași în vederea atingerii acestui obiectiv. Comisia va depune toate eforturile, în colaborare cu statele membre și cu companiile farmaceutice, pentru a contribui în mod activ la atingerea acestui obiectiv”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Potrivit comunicatului transmis de Executivul comunitar, contractul avut în vedere cu Johnson & Johnson ar prevedea posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze vaccinul, precum și să îl doneze țărilor cu venituri mici și medii sau să îl redirecționeze către țările din Spațiul Economic European (SEE). 

„Astăzi am făcut încă un pas în vederea asigurării accesului rapid la dezvoltarea unui vaccin inovator împotriva coronavirusului. Negocierile pe care le vom purta pentru a asigura un portofoliu cuprinzător de vaccinuri pentru cetățenii europeni și pentru întreaga lume vor continua. Un vaccin sigur și eficace va contribui în mod decisiv la protejarea cetățenilor împotriva virusului. Vom continua să acționăm, alături de statele membre, până când vaccinul va ajunge la toată lumea”, a afirmat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară.
 

Comisia Europeană continuă discuțiile intense și cu alți producători de vaccinuri


 

Se preconizează că, odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea inițială a 200 de milioane de doze, în numele tuturor statelor membre ale UE, precum și pentru o posibilă achiziționare ulterioară a până la 200 de milioane de doze suplimentare. 

Nu în ultimul rând, Comisia Europeană a explicat că discuțiile preliminare sunt menite să ducă la un angajament prealabil de achiziție care urmează să fie finanțat prin Instrumentul pentru sprijin de urgență, care prevede fonduri dedicate creării unui portofoliu de potențiale vaccinuri cu profiluri diferite și produse de societăți diferite.   

Totodată, discuțiile preliminare încheiate astăzi cu Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice Janssen ale Johnson & Johnson, reprezintă un pas important în vederea încheierii unui angajament prealabil de achiziție și, prin urmare, a punerii în aplicare a Strategiei europene în materie de vaccinuri, potrivit aceleiași surse.

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana