Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comisia Europeană lansează un set suplimentar de măsuri anti-coronavirus. Ursula von der Leyen: Situația este foarte gravă. Trebuie să ne intensificăm reacția la nivel de UE

Comisia Europeană lansează un set suplimentar de măsuri anti-coronavirus. Ursula von der Leyen: Situația este foarte gravă. Trebuie să ne intensificăm reacția la nivel de UE

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Oct 2020, 21:50
Comisia Europeană lansează un set suplimentar de măsuri anti-coronavirus. Ursula von der Leyen: Situația este foarte gravă. Trebuie să ne intensificăm reacția la nivel de UE foto: Hepta.ro / DPA Images / Etienne Ansotte Eveniment

Comisia Europeană lansează, miercuri, „un set suplimentar de acțiuni menite să contribuie la limitarea răspândirii coronavirusului, să salveze vieți și să consolideze reziliența pieței interne”. 

Set suplimentar de acțiuni anti-coronavirus, lansat de Comisia Europeană

 

„În mod concret, măsurile au scopul de a înțelege mai bine răspândirea virusului și eficacitatea răspunsului, de a intensifica acțiunile de testare bine orientate, de a spori depistarea contacților, de a ameliora pregătirile pentru campaniile de vaccinare și de a menține accesul la produse esențiale, cum ar fi echipamentele de vaccinare, asigurând, în același timp, circulația tuturor bunurilor pe piața unică și facilitând deplasarea persoanelor în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, „aceste măsuri precedă reuniunea virtuală a liderilor europeni din 29 octombrie cu privire la coordonarea acțiunilor vizând epidemia de COVID-19, în urma Consiliului European din 15 octombrie. Deși statele membre sunt mai pregătite și mai bine coordonate decât în primele luni ale pandemiei, cetățenii, familiile și comunitățile din întreaga Europă continuă să se confrunte cu un risc fără precedent la adresa sănătății și a bunăstării lor”.

„Situația este foarte gravă în ceea ce privește epidemia de COVID-19. Trebuie să ne intensificăm reacția la nivel de UE. Astăzi, lansăm măsuri suplimentare pentru lupta noastră împotriva virusului; de la sporirea accesului la teste rapide și pregătirea campaniilor de vaccinare, la facilitarea unor deplasări sigure atunci când acestea sunt necesare. Fac apel la statele membre să colaboreze îndeaproape. Acțiunile curajoase întreprinse acum vor contribui la salvarea de vieți și la protejarea mijloacelor de subzistență. Niciun stat membru nu va ieși din această pandemie în siguranță până când nu vor ieși și celelalte țări”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, este de părere că „sunt necesare imediat acțiuni decisive, pentru ca Europa să protejeze viețile omenești și mijloacele de subzistență, pentru a atenua presiunea asupra sistemelor de sănătate și pentru a ține sub control răspândirea virusului”.

„Creșterea ratelor de infectare cu SARS-CoV-2 în întreaga Europă este foarte alarmantă. Sunt necesare imediat acțiuni decisive, pentru ca Europa să protejeze viețile omenești și mijloacele de subzistență, pentru a atenua presiunea asupra sistemelor de sănătate și pentru a ține sub control răspândirea virusului. Luna viitoare, vom prezenta primul pas către o Uniune Europeană a Sănătății. Între timp, statele membre trebuie să sporească nivelul de cooperare și de partajare a datelor. Soliditatea sistemului nostru de supraveghere la nivelul UE este dată de veriga sa cea mai slabă. Numai prin demonstrarea unei solidarități și cooperări europene veritabile putem depăși această criză. Împreună suntem mai puternici”, a subliniat Stella Kyriakides.

Conform aceleiași surse, comunicarea Comisiei privind măsurile suplimentare de răspuns la pandemia de COVID-19 stabilește etapele următoare în domenii esențiale pentru a consolida răspunsul UE la recrudescența numărului de cazuri de COVID-19:

 1. Îmbunătățirea fluxului de informații pentru a permite luarea deciziilor în cunoștință de cauză
   
 2. Implementarea unor testări mai eficace și mai rapide
   
 3. Utilizarea deplină la nivel transfrontalier a aplicațiilor de depistare a contacților și de avertizare
   
 4. Vaccinarea eficace
   
 5. Informarea eficace a cetățenilor
   
 6. Asigurarea produselor esențiale
   
 7. Facilitarea călătoriilor în siguranță
   
 8. Extinderea culoarelor verzi
Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   covid-19 europa