Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comisia Europeană vrea prelungirea cu 10 ani a sistemului de roaming gratuit în UE

Comisia Europeană vrea prelungirea cu 10 ani a sistemului de roaming gratuit în UE

Un articol de: Raluca Tindeche - 24 Feb 2021, 20:00
Comisia Europeană vrea prelungirea cu 10 ani a sistemului de roaming gratuit în UE Foto: Pixabay Eveniment

Comisia Europeană a propus miercuri un nou regulament privind roamingul, pentru a se asigura că persoanele care călătoresc în țările UE continuă să beneficieze de acesta fără costuri suplimentare.

Pentru a se asigura că cetățenii continuă să beneficieze de roaming fără costuri suplimentare atunci când călătoresc în UE, Comisia a propus astăzi un nou regulament privind roamingul. Într-un moment în care călătoriile neesențiale sunt descurajate, aceasta este o acțiune importantă pentru pregătirea unui viitor mai bun.

''Noile norme vor asigura, de asemenea, un acces eficient la serviciile de urgență, inclusiv prin sporirea gradului de informare în legătură cu modalitățile alternative de acces pentru persoanele cu handicap, și vor îmbunătăți cunoștințele consumatorilor cu privire la posibilele costuri generate de utilizarea în roaming a serviciilor cu valoare adăugată.'', potrivit comunicatului. 

Noul regulament va prelungi normele actuale, care urmează să expire în 2022, pentru încă 10 ani.

„Oriunde ne aflăm în Europa, putem lua legătura cu cei dragi, putem discuta despre activități și putem distribui informații de pe drum fără a ne face griji pentru facturi scumpe. Sfârșitul taxelor de roaming este un prim exemplu despre modul în care UE menține conectați milioane de cetățeni, îmbunătățindu-le viețile”, precizează Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru Adaptarea Europei la Era Digitală.

„Milioane de europeni se bucură de beneficiile roamingului fără taxe suplimentare în spațiul UE. Este vorba despre un element central de succes al pieței comune. În Deceniul Digital al Europei, toată lumea trebuie să poată avea conectivitate excelentă oriunde se află în Europa, la fel ca acasă. Astăzi, putem confirma angajamentul nostru față de cetățeni. În paralel, lucrăm pentru susținerea investițiilor în infrastructura adecvată”, a declarat, la rândul său, Thierry Breton, comisarul UE pentru Piața Internă.

Propunerea de regulament urmărește să garanteze că atunci când clienții utilizează servicii de roaming, aceștia au acces la serviciile de urgență și beneficiază de transmiterea informației de localizare a apelantului în mod neîntrerupt și gratuit, inclusiv prin alte mijloace decât apelurile vocale, de exemplu SMS-uri sau aplicații pentru situații de urgență. În plus, persoanele care călătoresc ar trebui informate cu privire la modalitățile de contactare a serviciilor de urgență, inclusiv cele destinate persoanelor cu handicap, în țara UE pe care o vizitează.

 

Program Kaufland de Paşte. Ce orar special va avea hypermarketul

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   roaming