Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Comisia fantomă care susține că Ponta nu a plagiat potrivit standardelor din 2003, neasumată de nimeni, ca în cazul editorialelor din Washington Post!

Comisia fantomă care susține că Ponta nu a plagiat potrivit standardelor din 2003, neasumată de nimeni, ca în cazul editorialelor din Washington Post!

Un articol de: - 17 Iul 2012, 15:59
Comisia fantomă care susține că Ponta nu a plagiat potrivit standardelor din 2003, neasumată de nimeni, ca în cazul editorialelor din Washington Post! Eveniment

Un nou verdict în cazul de plagiat al lui Victor Ponta. Astfel, Comisia Tehnică din CNE a concluzionat că, potrivit legislației în vigoare în 2003, premierul nu ar fi plagiat în teza de doctorat, anunță Mediafax. Acesta este un prim verdict în evaluarea lucrării, iar acest verdict nu este definitiv. Mai mult, documentul nu e semnat ;i nu e asumat de nimeni!

Totuși, în acest document, care repet[, nu este semnat, se precizează că “sunt unele deficienţe în ceea ce priveşte trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor, însă nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta şi-ar fi însuşit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparţineau şi le-ar fi prezentat drept contribuţii personale originale.

Nimeni nu vrea să semneze pe acest verdict

Potrivit unei anchete a Gândul.info, nimeni nu își asumă acest document, iar Comisia de analiză este una... fantomă: "Potrivit articolului 33 al regulamentului de funcţionare al Consiliului Naţional de Etică, se prevede că rapoartele în analiză sunt confidenţiale. Nici eu nu ştiu cine face parte din acestă comisie de specialişti", declară Gabriel Catană, purtător de cuvânt al ANCS.

Ironic vorbind, situația comsiei care a decis că Ponta nu e plagiat seamănă cu cea a editorialului despre România din Washington Post: nesemnat, adică asumat de întreaga redacție :) Dincolo de ironii, se impune concluzia trasă de Mediafax: "Documentul emis de comisia de specialitate în cazul Ponta nu este asumat de către nimeni. Raportul care susţine că Victor Ponta nu a plagiat nu este semnat de nimeni. Singura precizare este că această Comisie este una independentă, de specialitate."

Ponta, plagiat dovedit în alte două comisii

Anterior, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), a decis, în şedinţa din 29 iunie, că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Preşedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, declara că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei, foarte uşor de detectat.

În ce priveşte bibliografia lucrării de doctorat a lui Ponta ("Curtea Penală Internaţională"), în cazul a aproape 40 de pagini ale lucrării nu a fost menţionată sursa, potrivit CNATDCU.

Plagiatul, dovedit inițial de prestigioasa revistă Nature

Liviu Pop, care a asigurat interimatul la conducerea Ministerului Educaţiei, a emis, înaintea şedinţei din 29 iunie, un ordin de reorganizare a CNATDCU şi a susţinut că acest for nu are competenţă să ia decizii legate de doctoratul lui Ponta.

Prestigioasa revistă internațională “Nature” a relatat pe larg despre plagiatul premierului Victor Ponta, redacția anunțând explicit că nu are nici un duboiu asupra plagiatului. De asemenea, publicații de prestigiu din întreaga lume au relatat despre plagiatul lui Ponta, elocvent fiind un titlu din publicația “The Economist”, care ilustrează un material despre premierul Victor Ponta: “My name is Paste. Copy Paste”.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   plagiat